Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, afirmă că transferul în străinătate al unor pacienţi cu patologia COVID-19 nu le asigură acestora supravieţuirea, subliniind că vaccinarea este aspectul asupra căruia oamenii ar trebui să se concentreze. "Ideea că noi nu putem să însănătoşim oamenii, în primul rând nu trebuie să ne gândim la asta. Nu ar trebui să ne gândim foarte mult la medicamente. (...) Ar trebui să vorbim numai şi numai de vaccinare, ca măsură de protecţie”, susţine Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Noi am fost ajutaţi de state – de Ungaria, de Polonia, de Austria, de Germania, ieri am transferat în Italia patru pacienţi – dar, din 91 totuşi, au mai decedat şi în aceste ţări, ceea ce ce arată? Că această boală este, în anumite privinţe, total imprevizibilă. Deci chiar o spitalizare în partea occidentală a Europei nu a fost cheia succesului, scuzaţi-mă, adică a vindecării pentru unii pacienţi, chiar dacă i-am dus în străinătate. Deci, ideea că noi nu putem să însănătoşim oamenii, în primul rând nu trebuie să ne gândim la asta. Nu ar trebui să ne gândim foarte mult la medicamente. Sigur, statul român face tot ce e posibil să avem medicamente”, a afirmat Cseke Atiila, miercuri seară, la Digi 24. 
 
El consideră că "ar trebui să vorbim numai şi numai de vaccinare, ca măsură de protecţie". 
 
Ministrul a făcut referire, răspunzând unor întrebări, şi la situaţia din unele spitale unde pe flacoane de Favipiravir, medicament folosit pentru tratarea pacienţilor COVID, pe cutiile cărora scrie că au depăşit termenul de garanţie luna trecută, au fost aplicate etichete pe care scrie că termenul de valabilitate este în luna iulie a anului viitor.
 
Cseke a arătat, în acest context, că pe cutii a fost "imprimat greşit termenul de valabilitate", Agenţia Medicamentului a suspendat temporar comercializarea lor, iar după ce a verificat situaţia a aprobat folosirea lor. Ministrul a explicat că este vorba despre două serii din medicamentul Favipiravir, care au fost produse în aprilie 2021, au termen de valabilitate 15 luni şi "nu e nicio problemă".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.