Un inspector din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa, cercetat pentru luare de mită, şi-a recunoscut fapta şi a încheiat un acord cu procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind condamnat la o pedeapsă de doi ani şi zece luni de închisoare cu suspendare. Acordul de recunoaştere a vinovăţiei a fost trimis la Tribunalul Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
DNA a transmis, miercuri, printr-un comunicat de presă, că a dispus sesizarea instanţei de judecată, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei lui Ionuţ Adrian Fotin, cercetat în stare de arest preventiv pentru luare de mită, la data faptei inspector în cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Constanţa. 
 
“În perioada iulie-august 2021, cu ocazia unui control iniţiat şi efectuat de inculpatul Fotin Ionuţ Adrian, în calitatea menţionată mai sus, acesta ar fi primit suma de 2.000 lei de la reprezentantul societăţii comerciale controlate, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu. Ulterior, la data de 20 septembrie 2021, în legătură cu efectuarea aceleiaşi activităţi de control, inculpatul ar fi acceptat promisiunea omului de afaceri de a-i da în viitor  suma de 4.000 lei”, a anunţat DNA.
 
Sursa citată a menţionat că Ionuţ Adrian Fotin a declarat în prezenţa avocatului că acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia.
 
Este vorba de o pedeapsă de doi ani şi zece luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea, pe o perioadă de trei ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, a drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat. 
 
Dosarul de urmărire penală privind împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Constanţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.