Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a afirmat, miercuri, comentând solicitările USR referitoare la certificatul verde, că ministrul USR al Sănătăţii nu a promovat proiectul pe vremea când conducea ministerul. ”A veni acum şi a spune – vrem, vrem, vrem - dar când am putut nu am promovat acest proiect, este puţin greşit”, afirmă Cseke Attila.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, a fost întrebat, miercuri, despre solicitările USR referitoare la certificatul verde şi a afirmat: ”Eu cred că ar trebui să ne întoarcem pe partea de specialitate. Nu cred că comentariile şi declaraţiile politice ajută”.  

Cseke precizează că proiectul a fost pregătit şi a existat în Ministerul Sănătăţii.  

”Nu a fost promovat de conducerea anterioară a Ministerului Sănătăţii. A veni acum şi a spune – vrem, vrem, vrem - dar când am putut nu am promovat acest proiect legislativ, cred că este puţin greşit”, a mai declarat ministrul interimar.  

Acesta crede că trebuie găsite formule pentru ca acest  certificat ”să-şi atingă scopul – acela de a facilita libera circulaţie a persoanei şi să faciliteze combaterea pandemiei, iar soluţiile trebuie găsite din punct de vedere profesional”.  

Ministrul afirmă că va depune - alături de alţi parlamentari – amendamente la legea care este în Camera Deputaţilor, dar a refuzat să precizeze despre ce este vorba.  

USR propune ca certificatul verde să se aplice tuturor angajaţilor de la stat şi privat şi va depune amendamente în acest sens la legea care este în Camera Deputaţilor. Fostul ministru al Sănătăţii Ioana Mihăilă a precizat că a fost gândite măsuri compensatorii tocmai pentru a da timp angajaţilor să se vaccineze. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.