Dacian Cioloş a afirmat că nu există altă soluţie pentru USR decât rezistenţa în faţa marelui partid penelisto-pesedist care se formează astăzi. El a mai spus că USR va supraveghea şi va denunţa cheltuirea discreţionară a banului public, clientelismul şi politizarea statului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„PNL, din păcate, nu şi-a dorit aceste reforme, pentru că dacă şi le dorea, le puteam face împreună. A fost împins de votul oamenilor lângă USR, a avut această tentativă, însă aţi văzut toate şicanele de la guvernare şi piedicile care au fost puse miniştrilor noştri au avut acest scop de a îndepărta USR de la guvernare şi de a merge alături de PSD. Am un mare regret că cetăţenii, în aceste vremuri greu încercate, trebuie să treacă prin aceste dezamăgiri şi tulburări politice şi ştiu că sunt mulţi oameni dezamăgiţi. Am primit începând de ieri multe semnale cu oameni care au tot insistat să mergem împreună cu PNL la guvernare şi să fim suficient de deschişi încât să putem să facem o guvernare reformistă şi care acum îşi exprimă dezamăgirile. Din păcate, o situaţie care nu are de-a face cu preocupările oamenilor din aceste zile”, a declarat Dacian Cioloş, marţi la Parlament. 

El a vorbit şi despre faptul că USR va supraveghea proiectele prin PNRR pentru ca acestea să ajute la dezvoltarea României şi se va opune „abuzurilor acestei alianţe toxice” PNL - PSD.

„Ştiu că oamenii sunt obosiţi şi dezamăgiţi, dar din păcate pentru noi nu există altă soluţie pentru noi decât rezistenţa în faţa acestui mare partid penelisto - pesedist care pare să se constituie astăzi din nou şi care, într-un fel sau altul a condus România, în ultimii 30 de ani. Noi la USR vom sta fideli în limitele mandatului pe care ni l-am asumat în faţa cetăţenilor. Vom folosi toate mijloacele atât în Parlament, dar şi la nivel local, pentru a face următoarele lucruri pentru cetăţeni: o să ne opunem abuzurilor acestei alianţe toxice de orice fel. Vom supraveghea şi vom denunţa cheltuirea discreţionară a banului public, aşa cum am făcut-o şi când am fost în Guvern şi o vom face şi de acum înainte, mai ales că ştim cum stau lucrurile în Guvern şi ştim ce am lăsat acolo. Vom urmări felul în care sunt puse în practică proiecte care au fost începute de miniştrii noştri, proiecte de reformă, construirea de spitale, construirea de autostrăzi. Ne vom asigura că reformele din PNRR nu vor fi oprite. PNRR care a fost elaborat sub coordonarea miniştrilor USR e, cred, programul de reforme cel mai ambiţios pe care România şi l-a asumat în ultimele decenii şi vom face tot ce ţine de noi ca să ne asigurăm că acest program nu devine o sursă clientelară pentru acest partid penelisto-pesedist, pentru că pare că ceva a atras această înţelegere să se refacă, şi probabil că simţul şi gustul banilor. Însă PNRR nu e făcut ca să alimenteze buzunare clientelare, ci PNRR e făcut ca să susţină reforme în România şi USR va face tot ce ţine de noi ca să ne asigurăm că aceste reforme sunt făcute. Nu doar că vom susţine, dar vom şi promova proiecte, iniţiative legislative care sunt în linie cu PNRR la care am lucrat. Ne vom opune, atât cât vom putea şi clietelismului şi politizării statului, pentru că uitându-ne în trecut putem să ne aşteptăm la astfel de reflexe să fie reactivate”, a conchis Cioloş. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.