Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a precizat că în programul de guvernare nu vor exista propuneri populiste, imposibil de pus în practică, şi că documentul trasează condiţiile pe care trebuie să le aibă în vedere cei care doresc să vină alături de liberali în viitoarea guvernare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în BPN. Priorităţile rămân salvarea vieţilor românilor şi menţinerea ritmului de creştere economică. PNL nu renunţă la misiunea asumată în programul de guvernare, de a reforma România. Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condiţiile actuale”, a scris Alina Gorghiu, luni pe Facebook. 
 
Ea a explicat şi planurile pe care le are PNL în viitorul Executivu, pentru cei care doresc să guverneze alături de liberali. 
 
„Cei care doresc să vină, alături de noi, la guvernare, să aibă în vedere că:
 
- PNL nu doreşte să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală şi este exclus să introducem impozite şi taxe noi;
 
- PNRR trebuie să rămână aşa cum a fost aprobat;
 
- Planul Naţional de Investiţii ”Anghel Saligny” trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice;
 
- referitor la Justiţie, nu avem voie să facem paşi înapoi. Viitoarea coaliţie trebuie să închidă MCV;
 
- mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării şi a administraţiei publice;
 
- ne interesează ceea ce putem livra pentru populaţie, programul de guvernare, obiectivele, NU oameni şi funcţii”, a conchis Gorghiu.
 
Biroul Politic Naţional al PNL va avea şedinţă la sediul partidului, luni de la ora 19.00, unde va fi luată decizia dacă liberalii vor guverna alături de USR sau de PSD. 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.