Rata incidenţei covid-19, un indice care măsoară numărul de cazuri noi la 100.000 de locuitori, a atins luni 201,1 în ultimele şapte zile - un nou ”record” de la începutul pandemiei, în urmă cu un an şi jumătate, anunţă Institutul Robert Koch (RKI), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul ”record” era de 197,6, înregistrat la 22 decembrie 2020.

În contextul în care nivelul vaccinării stagnează sub 70% în Germania, autorităţile au îndemnat în ultimele zile populaţia să se vaccineze.

”În cazul celor nevaccinaţi, există un risc foarte puternic să se contamineze în lunile viitoare”, avertiza miercuri directorul RKI Lothar Wieler.

În landul Saxonia (est) - unde rata incidenţei atinge peste dublu faţă de media naţională, şi anume 491,3 -, pesoanele nevaccinate sunt vizate, începând de luni, de noi restricţii.

Accesul în interiorul restaurantelor şi la evenimente în interior este permis numai persoanelor complet vaccinate sau care prezintă dovada faptului că s-au vindecat de covid-19.

Aceste reguli noi sunt cele mai constrângătoare impuse la nivel persoanelor nevaccinate.

Numai copiii şi persoanele care nu pot fi vaccinate din motive medicale sunt scutite de la aceste reglementări noi.

Această intensificare puternică a epidemiei intervine în contextul în care Germania se află într-o perioadă neclară politic, în urma alegertilor legislative de la 26 septembrie.

Partidele care negociază în prezent formarea unei noi coaliţii de guvernare, până la începutul lui decembrie, Partidul Social Democrat (SPD), Verzii şi Partidul Liberal (FDP) au exclus, pentru moment, vaccinarea obligatorie şi impunerea unor noi carantine cel puţin în ceea ce priveşte persoanele vaccinate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.