Un schimb de replici a existat între Moise Guran şi Florin Cîţu la o postare pe Facebook a premierului interimar cu privire la nişte date INS despre „evoluţia lunară a cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, conform CAEN Rev. 2 – serie ajustată în funcţie de număr zile lucrătoare şi de sezonalitate – ianuarie 2015 – septembrie 2021”. Guran i-a transmis lui Cîţu că o „creştere a încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei”. În replică, prim-ministrul interimar i-a spus lui Guran că greşeşte şi că nu este vorba despre inflaţie pentru că s-ar fi văzut şi la carburanţi. „Dacă totul era doar inflaţie, agenţiile de rating nu ar fi schimbat perspectiva de la negativ la stabil. În economie nu există free lunch (poate că nici în politică)”, a adăugat liderul PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Creşterea încasărilor pe o creştere semnificativ mai mică a volumului arată de fapt creşterea reală a inflaţiei... Felicitări, Florin Cîţu!”, a comentat Moise Guran, la postarea de pe pagina premierului interimar.

În replică, Florin Cîţu i-a spus lui Guran că este o interpretare greşită şi că românii trebuie felicitaţi pentru că reuşit în condiţii dificile o creştere economică reală de cel puţin 7% pentru acest an, ceea ce este cu mult peste aşteptări.

„Moise Guran interesantă dar greşită interpretare. Dacă era vorba doar de inflaţie se vedea şi la carburanţi. (indicele de preţ semestrul I 2021 la semestrul I 2020 este 4,5%). Este foarte bizar să văd cum valoarea adăugată reală a tuturor celor care au contribuit la aceste rezultate este pusa mereu la îndoială. Eu zic să-i felicitam pe români pentru că au reuşit în aceste condiţii dificile o creştere economică reală de cel puţin 7% pentru 2021 - cu mult peste aşteptări. Şi dacă totul era doar inflaţie, agenţiile de rating nu ar fi schimbat perspectiva de la negativ la stabil. În economie nu există free lunch (poate că nici în politică). P.S. nu sunt familiar cu «creşterea reală a inflaţiei». poate explici ce înseamnă”, a fost replica lui Cîţu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.