Activista ecologistă Greta Thunberg a părăsit o masă rotundă, la Conferinţa ONU privind modificările climartce (COP26), la Glasgow, pe tema compensării carbonului întreprinderilor, denunţând o ”farsă” şi o acţiune de ”greenwashing”, relatează The Huffington Post.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Greta Thunberg a protestat cu voce tare, către podium, în timp ce părăsea sala acestei mese rotunde, la care a luat cuvântul, între alţii, vicepreşedintele companiei petroliere Shell, Mark Carney.

Reuniunea viza, în parte, creditul de carbon al întreprinderilor - un procedeu care le permite să-şi compenseze emisiile poluante în schimbul unor acţiuni în favoarea climei, precum plantarea unor copaci.

”Industria combustibililor fosili şi băncile sunt unii dintre cei mai mari infractori climatici. Acum, Shell, BP şi StanChart sunt aici, la Glasgow, pentru a încerca să-şi intensifice compensarea şi a le da poluatorilor un paşaport gratuit pentru a continua să polueze. Planul lor este să ruineze obiectvul de 1,5°C”, scrie Greta Thunbergh.

”Greenwashing” (”ecospălare”) este un procedeu de marketing folosit de întreprinderi şi organizaţii cu scopul de a-şi oferi o falsă imagine de entităţi care respectă mediul.

Greta Thunberg denunţă, pe contul său de Twitter, această ”greenwashing” drept o minciună, prea prezentă la COP26.

”Compensarea riscă să aducă atingere drepturilor omului şi să dăuneze comunităţilor deja vulnerabile. Compensarea este adesea ipocrită, dar ea este peste tot la #COP26. La lumina zilei, întreprinderile şi Guvernele încearcă să-şi bată joc de noi, dar noi le dezvăluim minciunile climatice”, scrie ea.

Activişti Greenpeace au protestat şi ei la acest eveniment, prin pancarte prin care au denunţat acest grup de lucru drept o ”farsă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.