Teatrul Nottara oferă publicului larg şi specialiştilor acces la unele dintre cele mai valoroase texte scrise de dramaturgi contemporani din toată lumea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul „Spectacolul începe cu o lectură”, în cadrul căruia au fost traduse şi transformate în spectacole-lectură texte aparţinând unor zone şi unor personalităţi artistice diverse, a însemnat o deschidere necesară către tipuri de scriitură şi către universuri mai puţin cunoscute în România. O călătorie dintr-o parte în alta a lumii, Teatrul Nottara vă oferă acum o bibliotecă virtuală unde puteţi citi poveşti care ar putea fi adunate sub acelaşi slogan: Dramaturgia contemporană este „oglinda lumii”.

Proiectul iniţiat de Teatrul Nottara a debutat, în anul 2013, cu ediţia dedicată dramaturgiei contemporane cehe. Au urmat: dramaturgia românească, mexicană, maghiară, rusă, poloneză, italiană, greacă şi o ediţie mixtă.

Piesele de teatru adunate în cele nouă ediţii ale proiectului Spectacolul începe cu o lectură sunt, acum, la un click distanţă, pe site-ul Teatrului Nottara. Promovarea şi cunoaşterea acestora este cu atât mai importantă, cu cât ele au fost prezentate, la vremea respectivă, în premieră pentru România.

Textele sunt însoţite de distribuţiile spectacolelor-lectură şi de fotografii.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.