Marcel Ciolacu a declarat, întrebat joi după discuţiile între PSD şi PNL dacă a respectat Constituţia preşedintele Klaus Iohannis prin anunţul că va chema partidele la consultări după ce va fi conturată o majoritate asumată în Parlament, că este „o decizie corectă” a şefului statului, în condiţiile în care au existat două încercări de trecere a unui Guvern în Legislativ.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Ţinând cont de faptul că au existat două încercări de trecere a unui Guvern în Parlament, cred că e o decizie corectă”, a afirmat Marcel Ciolacu, chestionat dacă preşedintele Iohannis a respectat Constituţia prin faptul că va convoca partidele la consultări la Cotroceni după ce va exista o majoritate parlamentară care să susţină învestirea unui Executiv.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat joi că, din păcate, ultima propunere de premier nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament şi că dat fiind eşecul încercprilor de a forma guverne minoritare, nu poate să accepte în continuare aceste abordări, precizând că va aştepta cu consultările oficiale până când, în urma negocierilor dintre partide, se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un Guvern.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.