Reprezentanta republicană din Georgia Marjorie Taylor Greene, membră a Congresului american de la 3 ianuarie, cumulează amenzi - din cauza refuzului de a purta o mască de protecţie anticovid în Legislativ - în valoare de 48.000 de dolari, scriu The Hill şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Marjorie Taylor Greene este o susţinătoare puternică a lui Donald Trump, pe a cărui teorie a furtului alegerilor prezidenţiale o acreditează frecvent, o adeptă a numeroase curente complotiste şi o apropiată a mişcării Qanon.

Potrivit unei scrisori semnate la 28 octombrie şi publicată luni de către William Walker, sergeant at arms al Camerei Reprezentanţilor, adică un ofiţer de protocol însărcinat cu protocolul, securtatea şi aplicarea regulamentului interior, care ţine şi această evidenţă, Marjorie Taylor Greene a fost sancţionată de cel puţin 20 de ori începând din mai.

Purtarea obligatore a măşti de protecţie, care este îndepărtată doar în timpul intervenţiilor la tribună - a fost impusă în iulie de către majoritatea democrată de la acea vreme.

Amenda stabilită la încălcarea acestei obligativităţi este de 500 de dolari prima oară şi de 2.500 de dolari pentru orice recidivă.

Aceste amenzi ar putea afecta bugetul parlamentarei republicane, în contextul în care un membru al Congresului Statelor Unite primeşte un buget anual în valoare de 174.000 de dolari în cadrul mandatului.

Marjorie Taylor Greene purta, la începutul mandatului, masca de protecţie, împodobită cu mesaje personale precum ”Trump won” (”Trump a câştigat”) sau ”Censored” (”Cenzurat”).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.