PSD şi PPU-SL au semnat, miercuri la Parlament, un acord politic pentru elaborarea „Strategiei Naţionale pentru demografie”. Sprijinirea tinerelor familii, a celor cu copii şi a persoanelor ajunse la vârsta a treia, un program guvernamental pentru construirea de creşe şi grădiniţe, precum şi de cămine pentru seniori, reabilitarea şi modernizarea spitalelor, dar şi investiţii în cercetare sunt principalele acţiuni pe care PSD şi PPUSL le vor promova şi susţine în parteneriat. Acestea sunt prevăzute în acordul politic semnat prim-vicepreşedintele PSD Gabriela Firea şi preşedintele Biroului Executiv al PPU-SL Graţiela Gavrilescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Într-un clasament al dezastrului demografic, România se află pe podium. Până în 2100 vom număra doar 6 milioane de locuitori. Trebuie să acţionăm urgent şi eficient, cu măsuri ţintite, dedicate pentru fiecare problemă. Vom extinde proiectele iniţiate şi implementate în Bucureşti, în mandatul meu, care au avut rezultate concrete: Peste 450 de copii s-au născut în cadrul programului FIV de sprijinire a familiilor cu probleme de fertilitate, 37.000 de gravide din Bucureşti au primit sprijin pentru analize medicale, 400 de doamne au făcut analize de ultimă oară pentru cancerul la sân. Toate aceste rezultate au fost obţinute în doi ani, de la iniţiere la primele rezultate. Ne dorim să obţinem un consens în privinţa susţinerii acestor proiecte, din partea tuturor partidelor politice”, a declarat senatorul Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte al PSD, conform unui comunicat de presă al partidului.

Graţiela Gavrilescu a spus că este nevoie de acţiuni pertinente pentru o economie sustenabilă, de iniţiative cu rezultate rapide, pentru cât mai mulţi oameni, nu de vorbe în vânt.

„Legea prevenţiei este unul dintre exemple. Astfel, vom învăţa cu toţii, nu doar seniorii, cum să ne protejăm sănătatea”, a spus Graţiela Gavrilescu, preşedintele Biroului executiv al PPU-SL.

Ea a menţionat şi un Program aflat în dezbatere privind angajarea persoanelor în vârstă, dar cu experienţă, în cadrul societăţilor comerciale, pentru a transmite noilor generaţii cunoştinţele şi expertiza lor.

Sprijinul pentru seniori este o preocupare majoră a ambelor partide, a afirmat şi Gabriela Firea, care a arătat că în lume există pe lângă programele de protejare a sănătăţii, şi programe pentru combaterea însingurării seniorilor.

„În Israel sau Japonia sunt rezultate spectaculoase. Seniorii sunt sănătoşi, chiar la vârste înaintate, se implică în societate, interacţionează, se simt utili”, a mai explicat Firea.

Şi senatorul PSD Adrian Streinu Cercel a susţinut această idee şi a precizat că este foarte importantă asigurarea accesului seniorilor la terapiile inovatoare. Există un decalaj de 4 ani între introducerea unui medicament şi disponibilitatea lui în România. Am propus o serie de măsuri  pentru ca această situaţie să dispară, a spus Cercel.

Acesta este un proiect naţional, ce va trebui susţinut de toate forţele politice, pentru că de el depinde viitorul României, a subliniat şi liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, conform sursei citate.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.