Germania se confruntă cu un nou val de cazuri de covid-19, o pandemie masivă a nevaccinaţilor împotriva covid-19, a avertizat miercuri ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, care anunţă că încep să lipsească din nou paturi la terapie intensivă, iar Institutu Robert Koch (RKI) a anunţat peste 20.000 de cazuri în ultimele 24 de ore şi 194 de morţi din cauza covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne confruntăm în prezent cu o pandemie în principal a nevaccinaţilor, iar ea este masivă”, a subliniat într-o conferinţă de presă Jens Spahn.

În Germania, 55,6 milioane de persoane au fost vaccinate complet - reprezentând 66,8% din populaţie, iar opozanţii vaccinării continuă să manifesteze cu regularitate.

”Al patrulea val al pandemiei se dezvoltă, din nefericire, aşa cum ne temeam, pentru că numărul persoanelor vaccinate este insuficient”, a subliniat, la rândul său, preşedintele RKI Lothar Wieler.

El şi-a exprimat regretul cu privire la faptul că regulile privind accesul în locurile publice - restaurante sau săli de spectacol - nu sunt aplicate în mod suficient.

Jens Spahn a îndemnat landurile - competente în probleme sanitare - să înăsprească regulile cu privire la persoane nevaccinate împotriva covid-19, în cazul unor intensificări ale epidemiei, prin interzicerea accesului acestora în anumite locuri publice sau prin solicitarea unor teste PCR costisitoare.

Unele landuri, ca Saxonia (est) sau Baden-Württemberg (sud-vest), sunt pe cale să implementeze astfel de măsuri.

”Nu este vorba despre o hărţure” a nevaccinaţilor, ci despre ”evitarea unei saturări a sistemului de sănătate”, a sublinat ministrul conservator în exerciţiu.

Cancelarul în exerciţiu Angela Merkel şi-a exprimat îngrijorarea faţă de situaţia covid-19 în weekend.

A venit momentul, ”din nou, al unei anumite îngrijorări”, a deplâns ea, apărând însă faptul că vaccinarea nu este obligatorie în Germannia.

Ea s-a declarat ”foarte întristată” de faptul că ”două până la trei milioane de germani în vârstă de peste 60 de ani nu s-auvaccinat încă”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.