Biroul Politic al PNL se reuneşte marţi pentru a stabili mandatul de negociere, astfel încât să se contureze o majoritate care să ducă la învestirea unui guvern cu puteri depline. Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat că flexibilizarea mandatului se referă la negocieri cu PSD şi USR. Surse politice afirmă că preşedintele PNL s-ar opune unei alianţe cu PSD, însă preşedintele Klaus Iohannis ar fi transmis liderilor liberali să nu refacă alianţa cu USR. Secretarul general al PNL Dan Vîlceanu a declarat, înaintea Biroului Politic Naţional al PNL de marţi seara, că scopul acestei şedinţe este stabilirea mandatului de negociere al partidului cu toate formaţiunile politice democratice. El a reiterat faptul că opţiunea sa personală şi singura este USR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Dan Vîlceanu: Astăzi avem şedinţa BPN al PNL pentru a stabili mandatul de negociere cu toate formaţiunile politice. Opţiunea mea este USR

UPDATE - Condiţia PNL pentru începerea oricăror negoceri este aceea de a propune premierul.

UPDATE - Liberalii au stabilit marţi seară, în şedinţa BPN, componenţa echipei de negociere pentru formarea unei majorităţi parlamentare. Din echipă fac parte Florin Cîţu, Dan Vîlceanu, Gheorghe Flutur, Iulian Dumitrescu, Lucian Bode şi Rareş Bogdan.

ŞTIREA INIŢIALĂ - În şedinţa programată de la ora 18.00, la Palatul Parlamentului, liberalii discută paşii de urmat în criza guvernamentală, după ce premierul desemnat Nicolae Ciucă şi-a depus mandatul.  

Aşa cum anunţau încă de luni seară, liberalii au în vedere flexibilizarea mandatului de negociere.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a anunţat, la intrarea în şedinţă, că se are în vedere flexibilizarea mandatului, astfel încât să se poată negocia cu PSD şi USR.  

Surse din PNL afirmă că Florin Cîţu şi ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, se opun unei alianţe cu PSD, ultimul exprimându-se de altfel indirect în acest sens marţi dimineaţă, când a declarat că prima opţiune pentru el, şi singura de altfel, este USR, opinie reiterată înaintea şedinţei conducerii liberale.

Pe de altă parte, aceleaşi surse afirmă că preşedintele Klaus Iohannis le-ar fi transmis liderilor liberali să nu refacă alianţa cu USR şi să opteze pentru PSD. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.