Submarinul nuclear american USS Connecticut, avariat luna trecută în Marea Chinei, a lovit un munte submarin care nu figurează pe hărţi, potrivit primelor rezultate ale unei anchete, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ancheta a stabilit că USS Connecticut a lovit un munte submarin care nu este semnalat pe hărţi, în timp ce opera în ape internaţionale, în regiunea indo-pacifică”, a anunţat într-un comunicat, luni, o purtătoare de cuvânt a Marinei americane (US Navy), căpitanul de fregată Hayley Sims.

Rezultatul anchetei cu privire la incident a fost predat comandantului Flotei a VII-a, viceamiralul Karl Thomas, care urmează să decidă dacă se vor impune sancţiuni, a precizat purtătoarea de cuvânt.

USS Connecticut, un submarin cu propulsie nucleară de clasa Seawolf, a lovit un obiect neidentificat, la 2 octombrie, în timp ce naviga scufundat în Marea Chinei de Sud.

În total 11 marinari au fost răniţi atunci.

Submarinul a fost nevoit să iasă la suprafaţă, însă a putut naviga şi ajunge la Insula Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific.

China revendică aproape întreaga marea a Chinei de Sud, unde a construit avanposturi militare pe insuliţe şi atoli.

Statele Unite şi aliaţii lor patrulează cu regularitate în apele internaţionale, în regiune, pentru a-şi afirma dreptul de a naviga liber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.