Antrenorul Nuno Esprito Santo a fost concediat, luni, de clubul Tottenham, după înfrângerea categorică, scor 0-3, suferită de echipa londoneză în faţa formaţiei Manchester United, în ultimul meci din Premier League, anunţă presa engleză.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Clubul anunţă astăzi că Nuno Espirito Santo şi staff-ul său de antrenori Ian Cathro, Rui Barbosa şi Antonio Dias au fost eliberaţi din funcţie. Directorul de fotbal Fabio Paratici a declarat: <Ştiu cât de mult şi-au dorit Nuno şi staff-ul său să reuşească şi regret că a trebuit să luăm această decizie. Nuno este un adevărat gentleman şi va fi întotdeauna binevenit aici. Am dori să-i mulţumim lui şi staff-ului său şi să le urăm succes în viitor.>", a precizat clubul englez.

Nuno a fost numit antrenor în iunie, când a semnat un contract pe doi ani cu Tottenham, dar tehnicianul a devenit repede nepopular în rândul fanilor, nemulţumiţi de rezultatele înregistrate şi de stilul de joc imprimat echipei.

Înfrângerea suferită, sâmbără, pe teren propriu, cu United a fost picătura care a umplut paharul, Nuno şi jucătorii săi fiind huiduiţi la pauză şi la finalul jocului.

Cu cinci victorii şi cinci înfrângeri în primele zece meciuri disputate în acest sezon, Tottenham este pe locul 8 în clasamentul Premier League, cu 15 puncte, la cinci puncte de West Ham United, de pe locul 4, ultimul de Champions League.

Numirea lui Nuno, în vârstă de 47 de ani, ca antrenor al echipei Tottenham a surprins, ţinând cont de puţina lui experienţă de antrenor la nivel înal. El a mai pregătit în carieră echipele Rio Ave, Valencia, FC Porto şi Wolverhampton.

Cele mai bune performnaţe ale lui ca tehnician au fost promovarea echipei Wolverhampton la finalul sezonului 2017/2018, clasarea pe locul 7 în Premier League şi calificarea în sferturile de finală ale Europa league, în sezonul 2019-2020 şi locul 4 cu Valencia în LaLiga, în sezonul 2014-2015.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.