Preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care era aşteptat luni la Glasgow, în Regatul Unit, la Conferinţa ONU privind modificările climatice (COP26), s-a întors în Turcia, în noaptea de duminică spre luni, potrivit agenţiei oficiale turce de presă Anadolu, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şeful statului turc, care a participat sâmbătă şi duminucă la summitul G20 de la Roma, a aterizat pe Aeroportul Atatürk de la Istanbul luni, la ora locală 0.20 (duminică, 23.20, ora României), potrivit Anadolu, care nu precizează dacă preşedintele turc preconizează să se mai întoarcă în Scoţia, unde COP26 se desfăşoară până la 12 noiembrie.

Turcia, ultima ţară care a ratificat Acordul de la Paris din 2015 de luptă împotriva modificărilor climatice, a anunţat că Recep Tayyip Erdogan Erdogan participă luni la COP26 la Glasgow, însă preşedinţia turcă, contactată de AFP luni, nu a răspuns.

Recep Tayyip Erdogan urma iniţial să se întâlnească cu preşedintele american Joe Biden la Glasgow.

Însă cei doi şefi de stat s-au întâlnit duminică, în marja summitului G20, la Roma.

Ei şi-au promis să coopereze mai bine în vederea unei îmbunătăţiri a relaţiilor bilaterale, extrem de tensionate, au anunţat Ankara şi Casa Albă.

Preşedintele turc s-a întâlnit, ”cu uşile închise”, cu cancelarul german Angela Merkel şi cu preşedintele francez Emmanuel Macron.

Anturajul lui Emine Erdogan, soţia preşedintelui turc, a declarat luni AFP că relaţiile Primei Doamne turce şi Brigitte Macron sunt foarte bune, în pofida tensiunilor regulate dintre soţii lor.

Brigitte Macron şi Emine Erdogan au discutat în mai multe rânduri în weekend, potrivit anturajului său.

Potrivit unor fotografii difuzate de preşedinţia turcă, Brigitte Macron a purtat, la Roma, în prezenţa lui Emine Erdogan, o mască neagră împodobtă cu o floare brodată - un cadou oferit de către Prima Doamnă turcă -, un gest interpretat pozitiv de Ankara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.