Preşedintele francez Emmanuel Macro şi premierul britanic Boris Johnson au decis duminică, în marja summitului G20, la Roma, să coopereze în vederea unor ”măsuri practice” în ”zilele imediat următoare”, pentru a favoriza ”o dezescaladare” în conflictul dintre Franţa şi Regatul Unit privind pescuitul post-Brexit, anunţă Palatul Élysée, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi vor să acţioneze astfel încât ”măsuri practice şi operaţionale să fie luate cât mai rapid posibil, în vederea evtării tensiunii”, precizează preşedinţia franceză, în urma acestei întâlniri, în Italia.

Un bilanţ urmează să aibă loc - până maţi - cu privire la implementarea sau nu a unor măsuri de retorisiune de către Paris, precizează Palatul Élysée.

Cei doi lideri s-au întâlnit tête-à-tête, timp de aproape o junătate de oră, la Nuvola, centrul în care se desfăşoară summitul G20, în a doua z a reuniunii.

Spre deosebire de alte reuniuni blaterale., presa nu a putut să asiste la începutul acestei întâlniri Macron-Johnson.

Franţa acuză Regatul Unit de faptul că acordă prea puţine licenţe post-Brexit pescarilor francezi.

Parisul ameninţă să interzică - începând de marţi -, în cazul în care situaţia nu se schimbă, navelor britanice de pescuit să-şi mai descarce încărcătura în porturile franceze şi să-şi consolideze controalele vamale ale camioanelor britanice.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.