Teatrul Naţional din Timişoara pregăteşte o nouă premieră, spectacolul „Piesă pentru femei şi bărbaţi” după scenetele şi proza dramatică ale lui Daniil Harms, în regia artistică a lui Sabin Popescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lumea lui Daniil Harms, plină de umor absurd, se dezarticulează în clişee, demonstrând că până şi mica ticăloşie de zi cu zi, născută din refuzul de a avea propria identitate şi de a o recunoaşte pe cea a celor din jur, şi lipsa de orizont pot deveni sursă de imaginaţie şi de râs, explică instituţia.

O suită de istorioare absurde cu un aer familiar, „Piesă despre femei şi bărbaţi” este o comedie abrazivă ale cărei personaje distopice compun tiparul unei societăţi în pragul - sau în mijlocul - unei dictaturi pe cât de subtile, pe atât de eficiente: dictatura spiritului.

Distribuţia e alcătuită din Andrei Chifu/ Bogdan Spiridon, Cristian Szekeres, Ana Maria Cojocaru, Laura Avarvari, Daniela Bostan şi copilul Luca Niţu.

Decorul e semnat de Zsolt Fehervári, costumele - de Gabriela Strugaru-Popa, sound-designul îi aparţine lui Sebastian Hamburger, iar light designul, lui Florian Putere.

Premiera este programată pentru marţi, 2 noiembrie, la ora 19:00, în Sala 2 a Teatrului Naţional.

Biletele pot fi achiziţionate online, de pe tntimisoara.com, sau de la agenţia de bilete „Mărăşeşti”. Numărul de locuri este limitat, în contextul normelor sanitare impuse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.