Poliţiştii din Vaslui au deschis un dosar de cercetare penală pentru infracţiunile de fals intelectual şi uz de fals, după ce viceprimarul unei comune din judeţ a murit, fiind diagnosticat cu COVID-19, iar în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora bărbatul ar fi avut certificat fals de vaccinare anti-COVID.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„În urma apariţiei în spaţiul public, în mediul online, a unui material de presă referitor la decesul unui bărbat din judeţul Vaslui, în cursul zilei de ieri, 29 oct 2021, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au produs aspectele prezentate”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui, Bogdan Gheorghiţă. 
Surse judiciare au declarat că dosarul are legătură cu fostul viceprimar al comunei Drânceni, Lucian Lăcătuşu, decedat în noaptea de joi spre vineri, în secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui. 
Politicianul a ajuns în stare foarte gravă la spital, după ce a stat acasă zile întregi de la contractarea virusului. Jurnaliştii de la Libertatea au scris că bărbatul apare în documentele autorităţilor ca fiind vaccinat, din luna mai, cu serul Johnson&Johnson, însă rudele acestuia ar fi recunoscut, în faţa medicilor, că în realitate nu primise serul.
În urma dezvăluirilor, a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual şi uz de fals.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.