Opt persoane au fost reţinute de procurorii DIICOT Iaşi pentru trafic de droguri de mare risc, în urma percheziţiilor fiind descoperite cinci culturi de canabis înntr-o comună ieşeană.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Iaşi, împreună cu procurorii DIICOT Iaşi, au făcut 14 percheziţii domiciliare, în cadrul unui dosar penal care vizează traficul de droguri de mare risc.

Potrivit anchetatorilor, persoanele implicate în dosar ar fi abordat diferite modalităţi de procurare a drogurilor, procedând fie la cultivarea acestora, fie la importul din afara ţării.

O parte din persoanele cercetate ar fi alimentat de mai mult timp pieţele de cannabis din Iaşi şi din alte judeţe limitrofe, realizând profituri substanţiale.

În urma percheziţiilor, în comuna ieşeană Şipote au fost identificate cinci culturi de cannabis dintre care patru indoor.

Totodată, au fost găsite aproximativ 10 kilograme de muguri de cannabis, 2,7 kilograme de rezină de cannabis (haşiş), 460 de plante cannabis totalizând 99 de kilograme de fragmente de plante de cannabis, cinci cântare de precizie, zeci de aparate folosite la înfiinţarea şi întreţinerea culturilor indoor şi fertilizanţi.

De asemenea, s-au confiscat  54.000 de euro, 61.000 de lei şi 20 de telefoane mobile.

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru 24 de ore a opt persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc.

Persoanele reţinute urmează să fie prezentate Tribunalului Iaşi, cu propunerea emiterii mandatelor de arestare. Cercetările în acest caz continuă.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.