Liderul consilierilor locali ai PSD Timişoara, Radu Ţoancă, a cerut ”demisia urgentă” a primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, după ce oraşul a rămas fără încălzire începând de marţi, iar un bărbat a fost găsit decedat în locuinţă, el şi fiica sa încercând să se încălzeaacă folosind aragazul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Dominic Fritz – demisia urgentă din funcţia de primar! Au început să moară timişoreni din cauza incompetenţei şi aroganţei useriste! Veţi avea sute de plângeri penale pentru ucidere din culpa, neglijenţă şi abuz în serviciu! Demisia urgentă este singura soluţie pentru stoparea haosului medical pe care l-aţi declanşat în prag de iarna in Timişoara! Domnilor Fritz, Laţcău, Creiveanu – jos mâinile de pe Colterm şi mai terminaţi erijarea în mari negociatori cu furnizorii de gaz ! Nu mai aveţi nicio calitate juridică! Am vazut cu toţii câtă credibilitate mai aveţi! Lăsaţi conducerea companiei, administratorul judiciar si specialiştiilor care se pricep să reporneasca in Timişoara caldura! Marketingul politic şi minciunile pe Facebook ucid timişoreni domnule primar! DEMISIA astăzi!”, a scris pe pagina de Facebook consilierul local al PSD Radu Ţoancă.
 
Un bărbat a fost găsit decedat în locuinţa sa din Timişoara, iar fiica acestuia era inconştientă.
 
Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cei doi locuiau într-un imobil racordat la sistemul centralizat de încălzire şi pentru că la Timişoara a fost oprită furnizarea de agent termic, ei au pornit aragazul pentru a se încălzi şi s-au intoxicat cu gaze.
 
Ministrul Virgil Popescu a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor că a găsit o soluţie provizorie pentru încălzirea municipiului Timişoara, dar autorităţile trebuie să găsească finanţare, după ce compania de termoficare a fost băgată în insolvenţă. 
 
Ulterior, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a precizat că un contract de urgenţă este semnat cu un nou furnizor de gaz, urmând ca societatea Colterm să fie conectată în cursul acestei seri. Cantitatea de gaz cumpărată, care se plăteşte în avans, va asigura livrarea căldurii pe timpul nopţii pentru populaţie şi non-stop pentru spitale. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a precizat că mai sunt soluţii în discuţie pentru rezolvarea problemei.
 
În noaptea de miercuri spre joi nu a fost pornită încălzirea, la Timişoara, deoarece autorităţile nu au semnat contractul cu noul furnizor de gaze, compania OMV Petrom.
 
Dominic Fritz a anunţat joi dimineaţă că nu a reuşit să încheie un contract cu un furnizor de gaz pentru Colterm şi că demersurile sale continuă.
 
Marţi, la prânz, a fost oprită furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonaţi Colterm sunt afectaţi de această situaţie, printre aceştia se numără şcoli şi spitale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.