O altă demisie din grupul parlamentar PNL. Este vorba de deputatul de Sibiu Constantin Şovăială, apropiat al lui Ludovic Orban, care a anunţat că va activa ca neafiliat în Camera Deputaţilor şi a criticat dur actuala politică a conducerii PNL. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj, spune Şovăială, într-un mesaj pe Facebook. Este al cincilea parlamentar care părăseşte grupul parlamentar, după demisia lui Ludovic Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am luat decizia de a mă retrage din Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor. Mă simt stânjenit de ceea ce se întâmplă în politica românească şi mi-e greu să identific valori liberale în tot acest peisaj. În plus, nici între colegii care acceptă actuala situaţie nu mă regăsesc. Nu pot să girez politici şi nici să fac politică atât de departe de români!”, a scris deputatul în postarea pe Facebook.

Şovăială afirmă că sibienii l-au trimis în Parlament să lucreze la proiecte care „DEZVOLTĂ ROMÂNIA”, nu la proiecte ”care împing ţara dintr-o criză în alta”.

”Oamenii mi-au oferit încrederea lor pentru A SCĂPA ŢARA DE PSD şi nu pentru a cerşi câteva voturi pentru un Guvern minoritar, cetăţenii au votat PNL pentru A FACE O COALIŢIE DE DREAPTA cu care să guvernăm 4 ani, nu câteva luni dupa care să provocăm cea mai mare criză politică din ultimul deceniu”, spune parlamentarul. Ş

ovăială mai arătat că vorbeşte zilnic cu zeci de români la cabinetul parlamentar, iar ”oamenii cred că PNL şi-a pierdut direcţia”.

”Uneori simt acelaşi lucru. Cu toate acestea, încă nu demisionez din PNL. Rămân în Parlament, neafiliat la un grup parlamentar. Voi veghea la respectarea legilor şi nu voi gira niciun proiect împotriva bunului simţ. Sper că PNL se va trezi din acest „vis urât” şi ca la un moment dat toţi liberalii se vor regăsi în partid pentru a continua dezvoltarea României. Toţi! Inclusiv colegii care pleacă zilele acestea şi mai ales Ludovic Orban!”, mai afirmă Constantin Şovăială.

El declară că a demonstrat că PNL poate câştiga încrederea oamenilor cu proiecte serioase.

”În numele acestora, în numele românilor care le merită, avem datoria de a reface coaliţia de dreapta! România are nevoie de un Guvern cu puteri depline care să fie asumat de partenerii de dreapta, nu de unul "încropit pe sub tejghea". Gestul meu şi al altor colegi de a pleca din Grupul parlamentar al PNL trebuie sa fie un semnal puternic pentru conducerea partidului! Rămân liberal, aproape de oamenii de dreapta şi, mai ales, alaturi de sibienii care încă mai aşteaptă un PNL aşa cum le-am promis la alegeri”, mai spune acesta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.