Pentru restaurarea catedralei Notre-Dame de Paris au fost tăiaţi 1.200 de stejari de excepţie din mai mult de 200 de păduri din Franţa, potrivit francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pentru refacerea ramelor şi a turlei, distrusă parţial acum doi ani şi jumătate de incendiu, mai mult de o mie de arbori au fost donaţi în ultimele luni. Ca să fie selectaţi, aceşti arbori trebuie să îndeplinească criterii precum grosime şi lungime. 

Până când vor ajunge să ocupe un loc central în catedrală, arborii trebuie să treacă prin gater, să se usuce un an întreg înainte de a fi folosiţi la reconstituirea turlei şi a suportului ei. 

Un apel de candidatură a fost lansat miercuri artizanilor. „Este un apel la mobilizare generală pentru întreprinderile de orice fel care au competenţe privind monumentele istorice şi în domeniul acoperişului din lemn şi al schelelor”, a explicat Jérémie Patrier-Leitus, director însărcinat cu restaurarea Notre-Dame. Dosarele trebuie trimise înainte de 16 noiembrie. 

Lucrările de restaurare ar trebui să se încheie în 2024. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.