Salariaţii Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală (IDSA) au declanşat, miercuri, un protest spontan, generat de faptul că la conducerea instituţiei a fost numit o persoană din afară, "care nu deţine competenţele necesare", şi nu unul dintre angajaţi, prin promovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
"ANSVSA, la această dată, încearcă numirea la conducerea IDSA a unei persoane din afara instituţiei care nu deţine competenţele necesare, în locul promovării, în condiţiile legii, a unui specialist din interiorul institutului, care să deţină cunoştinţele şi experienţa necesară şi relevantă în activităţile de diagnostic de laborator. Trebuie să ţinem cont că IDSA este instituţie de referinţă în raport cu Comisia Europeană, fiind singura instituţie din România abilitată pentru diagnosticarea şi/sau confirmarea bolilor majore (pestă porcină africană, gripa aviară, salmoneloze, boala vacii nebune etc), şi având un rol vital în combaterea bolilor grave din România", a transmis, printr-un comunicat de presă, confederaţia Cartel Alfa, al cărei membru este Sindicatul Liber Independent din cadrul IDSA.
 
Conform sursei citate, din 2015, conducerea acestei instituţii a fost asigurată în condiţii de provizorat, prin interimat, prelungit de ANSVSA cu intervale de câte 30 zile, existând şi perioade în care nimeni nu a avut drept de semnătură ca reprezentant – ordonator de credite.
 
"Suspiciunea salariaţilor este că numirea unui director din afara instituţiei are legătură cu semnalarea unor încălcări ale legii de către conducerea interimară şi specialiştii din instituţie, prin exprimarea suspiciunii de înlocuire a unor probe într-un buletin de analiză pentru pesta porcină şi efectuarea retestării”, a susţinut Cartel Alfa.
 
Sindicaliştii îl acuză pe preşedintele ANSVSA, Robert Chioveanu, că a ajuns la faţa locului şi "a acţionat cu violenţă, rupând afişele şi pancartele salariaţilor, chiar bruscând câteva persoane”. Reprezentanţii salariaţilor precizează că au chemat poliţia şi au depus plângere.  
 
În acest context, CNS Cartel ALFA "consideră că se impune demisia” lui Robert Chioveanu "sau, în lipsa ei, eliberarea de urgenţă a acestuia din funcţia ocupată”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.