Traficul feroviar se relua treptat miercuri seara, după ce a fost întrerupt în Gara de Nord din Paris, în urma unei alerte cu bombă, care a condus la evacuarea gării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Forţe de ordine au cerut evacuarea Gării de Nord în urma unei alerte cu bombă. Trafcul la plecare şi la sosire în această gară a fost întrerupt”, a anunţat într-un mesaj postat pe Twitter TER Hauts-de-France.

Au fost vizate atât linii importante, cât şi linii TER.

Un bagaj abandonat în partea subterană a gării a condus la lansarea alertei, potrivit piblicaţiei Ouest-France.

Alerta cu bombă la Gara de Nord, în arondismentul zece al Parisului, a fost lansată către ora locală 15.45 (16.45, ora României).

Forţe din cadrul poliţiei au fost trimise la faţa locului, inclusiv Laboratorul Central al Prefecturii de Poliţie dn Paris (LCPP), un organism de luptă împotriva riscului reprezentat de substanţe explozive, chimice şi incendii.

Liniile RER B şi D erau deosebit de perturbate, iar trenuri la Lyon s-au format în Gare de Lyon.

Alerta în domeniul securităţii a fost ridicată către ora locală 17.30 (18.30, ora României)

Liniile afectate au anunţat pe conturile lor de Twitter o reluare treptată a traficului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.