Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, dă asigurări că nu vor exista probleme în ceea ce priveşte furnizarea de agent termic în oraş, iarna aceasta, după ce compania care asigură acest serviciu a anunţat că renunţă la contract înainte de termenul stabilit, decizie luată din motive financiare. Primarul anunţă şi că preţul plătit de populaţie pentru gigacalorie nu va fi majorat. Preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti, Eugen Cristescu, solicită autorităţilor să înceapă de urgenţă demersurile pentru organizarea licitaţiei de atribuire a contractului unui alt operator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Obligaţia mea este să explic lucrurile şi, în acelaşi timp, să liniştesc foarte clar populaţia Ploieştiului care se încălzeşte prin sistemul centralizat că nu va fi nici cea mai mică problemă în sensul furnizării căldurii şi apei calde în acest sezon. Vorbim de datorii vechi. Vă aduc aminte c în 2012 terminasem toate datoriile pe care le aveam la momentul respectiv către Dalkia”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, miercuri după-amiază, în cadrul unei conferinţe de presă. 

Edilul dă asigurări că preţul gigacaloriei plătit de populaţie nu va fi majorat, Primăria susţinând prin subvenţii plata agentului termic.  

”Populaţia Ploieştiului va plătii 222,49, adică nu se va modifica nimic în sensul ăsta. Tot ce înseamnă eforturile financiare care sunt – pentru că se joacă pe o piaţă energetică foarte ciudată – vor fi susţinute de către primărie şi nu va fi niciun fel de pericol ca ploieştenii ce se încălzesc prin sistem centralizat să aibă vreo problemă în acest sens”, a adăugat primarul Andrei Volosevici.  

Acesta a subliniat că ”pentru populaţie nu se schimbă nimic, pentru administraţie înseamnă un efort în plus”, el arătând că ploieştenii racordaţi la sistemul centralizat nu vor plăti mai mult pentru căldură şi apă caldă, iarna aceasta. 

Edilul mai spune că are o ”îngrijorare” cu privire la rapiditatea cu care se va derula procedura de atribuire a unui nou contract pentru asigurarea agentului termic în sistem centralizat în oraş, în contextul în care pot exista contestaţii care să fac dificil procesul de atribuire a unui nou contract.  

Îngrijorarea primarului este împărtăşită de către preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti, Eugen Cristescu.  

”Consider că situaţia este stabilă până la 31 martie 2022, în sensul că Veolia a asigurat furnizarea agentului termic până la acea dată, iar primăria asigură subvenţia la gigacalorie.  Problema intervine după această dată, dacă sezonul rece se va prelungi în cazul în care nou înfiinţata ADI Termie - o asociaţie formată din Consiliul Judeţean şi Consiliul Local - nu va organiza până atunci licitaţia pentru atribuirea acestui serviciu şi nu va fi desemnat câştigătorul în timp util, adică până pe 31.03 2022. Altfel, vom avea mari probleme din care va fi greu să ieşim. Pe această cale fac apel la preşedintele Consiliului Judeţean şi la primarul Ploieştiului să dispună urgentarea organizării licitaţiei, dar în primul rând să constituie un caiet de sarcini profesionist, care sa cuprindă toate aspectele importante bunei funcţionări a acestei activităţi de producţie, furnizare şi transport a energiei termice.  Să sperăm că preţul la gaze nu va creşte exagerat şi va fi uşor de găsit pe piaţă pentru a evita problemele pe viitor.  În acest moment consider că nu sunt motive de îngrijorare până pe data de 31 martie 2022 şi nici după, dacă ADI Termie va face în timp util licitaţie”, a declarat, pentru News.ro, preşedintele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti. 

Compania Veolia Energie a anunţat, miercuri, că renunţă la contractul pentru furnizarea energiei termice la Ploieşti, urmând a asigura acest serviciu până la finalul lunii martie, când se încheie sezonul rece.  

Contractul cu compania Veolia se încheia, conform termenului prevăzut iniţial, pe data de 15 mai, însă compania a anunţat, miercuri, că renunţă la contract înainte de termen, din  motive financiare.  

La Ploieşti, aproximativ 55.000 de apartamente, în care locuiesc 120.000 de oameni sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.