Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a precizat, miercuri, că un contract de urgenţă este semnat în aceste ore cu un nou furnizor de gaz, urmând ca societatea Colterm să fie conectată în cursul acestei seri. Cantitatea de gaz cumpărată, care se plăteşte în avans, va asigura livrarea căldurii pe timpul nopţii pentru populaţie şi non-stop pentru spitale. La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a precizat că mai sunt soluţii î discuţie pentru rezolvarea problemei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am reuşit să găsim o soluţie de avarie cu un alt furnizor de gaz. Încheiem în aceste ore un contract de urgenţă pentru o cantitate de gaz care asigură clienţilor Colterm căldura şi apa caldă pentru o săptămână, într-un sistem minimal. Plata o asigurăm în avans din bugetul local: 5 milioane de lei, toţi banii de care dispunem momentan. În seara asta, Colterm va fi reconectat la gaz şi va putea reporni sistemul de încălzire. Din păcate, va putea opera doar cu CET Sud cu un consum minim de gaz, ceea ce va asigura funcţionarea sistemului preponderent în orele de noapte. Spitalele vor avea căldură fără întrerupere”, a transmis, miercuri, primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz.  

Edilul a precizat că în continuare se caută soluţii pentru abonaţii Colterm. 

”Continuăm să lucrăm pe mai multe variante de soluţii pentru ca timişorenii abonaţi la Colterm şi spitalele să aibă în această iarnă căldură şi apă caldă. Susţinerea din partea bugetului de stat va trebuie să joace un rol important, acest lucru fiind valabil pentru toate companiile de termoficare din România. Urmează o perioadă grea pentru toţi din cauza creşterii preţului la gaz şi energie electrică şi facem tot ce putem la nivel local şi naţional să o trecem cu bine. Costuri însă vor fi, pentru toţi, iar Timişoara a fost un semnal de alarmă. De aceea este necesară o soluţie naţională care să sprijine şi consumatorii cu centrale proprii şi pe cei conectaţi la sistemele publice de termoficare. Devine din ce în ce mai clar că putem să depăşim această criză prin solidaritate, dialog pe soluţii comune şi sinceritate faţă de cetăţeni”, mai transmite Fritz. 

Şi preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, a anunţat că sunt avute în vedere şi alte soluţii: ”De mâine, pentru cel puţin 2 săptămâni, timişorenii racordaţi la Colterm vor avea din nou căldură. Este un răgaz câştigat cu ajutorul lui Virgil Popescu, ministrul Energiei şi al unui furnizor de gaze naturale care a înţeles câtă nevoie de ajutor au timişorenii. Mă bucur pentru această soluţie de avarie, e rezultatul multor negocieri la care am participat, explicând de fiecare dată că populaţia nu trebuie să sufere pentru greşelile Primăriei. Mai sunt şi alte soluţii pe masă, în discuţie, dar mă aştept şi la participarea administraţiei locale a municipiului”, a transmis Alin Nica. 

Ministrul interimar al Economiei, Virgil Popescu a anunţat, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor că a găsit o soluţie provizorie, pentru încălzirea municipiului Timişoara, dar autorităţile trebuie să găsească finanţare, după ce compania de termoficare a fost băgată în insolvenţă. 

Marţi, la prânz, a fost oprită furnizarea gazului către Colterm din cauza datoriilor pe care compania de termoficare le are la E.ON. Peste 50.000 de abonaţi Colterm sunt afectaţi de această situaţie, printre aceştia se numără şcoli şi spitale. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.