Enel X, furnizor mondial de centrale electrice virtuale şi Gogoro, lider tehnologic mondial în ecosisteme de înlocuire a bateriilor care facilitează mobilitatea urbană sustenabilă, au anunţat că vor sprijini integrarea energiei regenerabile în reţelele electrice care utilizează platforma VPP a Enel X şi platforma de înlocuire a bateriilor a reţelei Gogoro, începând din Taiwan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Enel X, principalul furnizor mondial de centrale electrice virtuale (VPP) şi furnizor de servicii demand response, şi Gogoro®, lider tehnologic mondial în ecosisteme de înlocuire a bateriilor care facilitează mobilitatea urbană sustenabilă, au anunţat astăzi că vor sprijini integrarea energiei regenerabile în reţelele electrice care utilizează platforma VPP a Enel X şi platforma de înlocuire a bateriilor a reţelei Gogoro, începând din Taiwan. Proiectul este conceput pentru a sprijini reţeaua electrică locală gestionată de Taiwan Power Company (TPC), compania publică de energie electrică din Taiwan", anunţă companiile.

Anunţul a fost făcut în timpul unei conferinţe de presă găzduite de TPC în Taipei, Taiwan.

„În calitate de lider mondial în transportul urban sustenabil şi  încărcare a bateriilor, Gogoro se angajează să colaboreze cu utilităţi publice precum TPC din Taiwan şi lideri din industrie precum Enel X, pentru a capitaliza tehnologiile inovatoare şi pentru a sprijini tranziţia la energie regenerabilă, mai întâi în Taiwan şi apoi pe alte pieţe. Alăturându-ne platformei digitalizate VPP a Enel X, combinăm ecosistemele noastre de tehnologii inovatoare pentru a sprijini utilităţile publice care integrează noi surse de energie regenerabilă”, a declarat Horace Luke, fondator şi CEO, Gogoro.

Enel X ajută companiile să creeze valoare, sprijinind în acelaşi timp tranziţia la energie regenerabilă. Face acest lucru prin agregarea resurselor de energie distribuită pentru a crea o „centrală electrică virtuală” ce oferă capacitate dispecerabilă pentru a susţine reţeaua electrică. Datorită disponibilităţii programelor de mobilitate sustenabilă şi demand response, există posibilitatea de a integra energie regenerabilă în reţelele electrice. Aceste noi resurse vor fi din ce în ce mai importante pe măsură ce Taiwanul depune eforturi pentru a atinge obiectivele de energie cu zero emisii, care presupun integrarea unor cantităţi mari de energie regenerabilă variabilă în sistemul electric din Taiwan.

„Suntem fericiţi să adăugăm Gogoro în reţeaua noastră VPP, sprijinind decarbonizarea şi electrificarea sectorului energetic din Taiwan. Prin colaborarea noastră, Gogoro va fi primul furnizor de mobilitate electrică din Taiwan care ia parte la o centrală VPP şi va participa alături de alte afaceri progresiste din Taiwan care recunosc oportunitatea de a obţine un nou flux semnificativ de venituri, în timp ce îşi promovează obiectivele de sustenabilitate. Vedem un potenţial mare în conectarea reţelei unice distribuite de staţii pentru înlocuirea bateriei Gogoro cu platforma noastră VPP, atât aici, în Taiwan, cât şi în străinătate. Procedând astfel, putem crea împreună noi resurse care să susţină tranziţia la energie regenerabilă, accelerând în acelaşi timp electrificarea transportului”, a spus Jeff Renaud, directorul Enel X Asia şi Oceania.

La cererea TPC TPC, VPP-ul Enel X reduce automat consumul de energie în reţele – inclusiv GoStations ale Gogoro – pentru a proteja reţeaua şi pentru a menţine furnizarea de energie electrică stabilă.

Reţeaua Gogoro este o platformă pentru înlocuirea bateriei şi servicii de mobilitate inteligentă, oferind o alternativă la combustibil. Gogoro creează o nouă generaţie de battery swaping, care este inteligentă, scalabilă şi se optimizează continuu pentru a fi dinamică şi versatilă pentru oameni, comunităţi şi afaceri. În prezent, în Taiwan, Gogoro are peste 2.100 de staţii de battery swapping, denumite GoStation, de circa 1,3 GWh. Programul Powered by Gogoro oferă partenerilor producători de vehicule acces la inovaţiile Gogoro, inclusiv sistemele sale de propulsie şi controlerele inteligente, componentele şi sistemele inteligente, astfel încât să poată dezvolta şi lansa vehicule electrice unice ce se integrează în conceptul „battery swapping” al Gogoro.

Enel X este linia globală de afaceri a Grupului Enel, care oferă servicii care accelerează inovarea şi conduc tranziţia energetică. Lider global în sectorul soluţiilor energetice avansate, Enel X gestionează servicii de echilibrare a reţelei prin managementul consumului de energie pentru circa 7,4 GW de capacitate totală la nivel global şi 137 MW de capacitate de stocare instalată la nivel mondial, precum şi 232.000 de puncte de încărcare pentru vehicule electrice puse la dispoziţie pe tot globul.  

Fondată în 2011 pentru a regândi energia urbană şi a inspira lumea să se deplaseze prin oraşe în moduri mai inteligente şi mai sustenabile, Gogoro valorifică puterea inovării pentru a schimba modul în care energia urbană este distribuită şi consumată. Platformele de battery swaping ale Gogoro oferă un ecosistem inteligent şi sustenabil pe termen lung pentru a oferi o nouă abordare a mobilităţii urbane. Gogoro a devenit lider în inovaţie în designul vehiculelor şi propulsia electrică, designul bateriei inteligente, schimbarea bateriilor şi servicii cloud avansate care utilizează inteligenţa artificială pentru a gestiona disponibilitatea şi siguranţa bateriei.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.