Medicul Raed Arafat vorbeşte despre "dreptul la libera dezinformare" atunci când se referă la medicii care transmit mesaje anti-vaccinare, el considerând că aceştia ar trebui suspendaţi "nu pe viaţă", dar cel puţin pe perioada pandemiei. "Între dreptul la libera exprimare, adică să zic o părere personală, şi a folosi calitatea mea de medic să induc în eroare oamenii pe idei care nu au nicio bază ştiinţifică, asta este deja dezinformare, nu mai este exprimare sau libera exprimare”, argumentează Raed Arafat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat, marţi seară, ce părere are despre propunerea preşedintelui Colegului Medicilor privind sancţionarea medicilor care transmit mesaje anti-vaccinare, Raed Arafat a afirmat că "este obligatoriu acest lucru”, adăugând că, în opinia sa, "există şi pârghii pentru a face acest lucru”.
 
"La acest moment ce s-a întâmplat, mai ales la cei care au insistat foarte mult şi au apărut la zeci de emisiuni, acolo trebuia neapărat făcut ceva. Şi ştiu că în unele zone s-au luat măsuri de către universităţi – e o universitate care a interzis ca unul dintre respectivii medici să mai predea la studenţi – au găsit pârghie legală. Acuma, dacă trebuie modificat ceva, trebuie modificat. În final, astfel de măsuri sunt normale, trebuie luate. Nu pe viaţă, nu o să-l opreşti să practice pe viaţă, dar pe perioada în care este pandemie poţi să spui: nu poţi să practici pentru că nu reprezinţi medicina, nu reprezinţi lumea medicală”, a afirmat Raed Arafat, la TVR.
 
În ceea ce priveşte această categorie, el a făcut trimitere la jurământul depus de medici.
 
"Între dreptul la libera exprimare, adică să zic o părere personală, şi a folosi calitatea mea de medic să induc în eroare oamenii pe idei care nu au nicio bază ştiinţifică, asta este deja dezinformare, nu mai este exprimare sau libera exprimare. Dreptul de liberă exprimare este al unuia care strigă în stradă că nu îi plac măsurile, în final va trebui să le respecte. Ăsta e dreptul la libera exprimare. Când un medic iese şi spune ceva despre un aspect medical, populaţia se uită la acest medic ca la un specialist. Nu mai este omul de rând cu dreptul de liberă exprimare. Această persoană are responsabilitate în ce spune pentru că impactul ei asupra populaţiei este serios. Dacă văd unul la colţul străzii care urlă şi spune împotriva vaccinării, impactul lui este unul limitat. Dacă iese un medic, un profesor la televizor şi spune «vaccinul va face cutare chestie cu voi, vaccinul nu e bun, sau măsurile pe care le ia statul nu sunt necesare pentru că oricum pandemia asta nu e pandemie», această persoană, impactul ei este mult mai serios şi atunci poartă o responsabilitate mai mare”, a explicat Raed Arafat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.