Companiile de tehnologie implicate în combaterea schimbărilor climatice au atras în acest an finanţări cumulate record de 32 de miliarde de dolari, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banii atraşi de la începutul acestui an în acest sector au depăşit deja suma acumulată în 2020, potrivit unui raport realizat de firma de analiză Dealroom şi agenţia de promovare London & Partners.

În acelaşi timp, investiiile în tehnologia de combatere a schimbărilor climatice au crescut de patru ori începând din 2016, când investitorii au susţinut startupurile din sector cu numai 6,6 miliarde de dolari.

Creşterea investiţiilor are loc în condiţiile în care investitorii apreciză potenţialul unor astfel de startupuri.

Luni, directorul general al fondului de investiţii Blackrock, Larry Fink, a spus că anticipează că următorul startup de 1.000 de miliarde de doalri va fi în tehnologia combaterii schimbărilro climatice.

Bill Gates a spus la rîndul său, săptămâna trecută, că următoarele 8-10 companii de tipul Tesla  vor fi create în acest sector.

Între 2016 şi 2021, start-up-urile de tehnologie climatică din SUA au strâns cele mai multe finanţări, urmate de echivalentele lor din China, Suedia şi Regatul Unit.

Europa este regiunea cu cea mai rapidă creştere la nivel global pentru tehnologiile climatice, potrivit raportului, care analizează companiile de tehnologie care lucrează pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră sau pentru a aborda impactul schimbărilor climatice.

Investiţiile europene de capital de risc în startupurile din domeniul tehnologiei climatice sunt de şapte ori mai mari în acest an decât în ​​2016, cu o creştere de la 1,1 miliarde de dolari la 8 miliarde de dolari, se arată în raport.

Cu excepţia Bay Area din California, Londra găzduieşte cea mai mare concentraţie de startupuri în domeniul tehnologiei climatice, potrivit raportului.

Un număr de 416 start-up-uri în domeniul tehnologiei climatice au fost create de la Acordul de la Paris privind schimbările climatice – un pact global încheiat la COP21 în 2015, când aproape 200 de naţiuni s-au angajat să evite cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice.

Potrivit raportului, startupurile din domeniul tehnologiei climatice din Londra sunt evaluate în mod colectiv la 28 de miliarde de dolari.

Operatorul motorului de căutare Ecosia, care îşi foloseşte veniturile din reclame pentru a planta copaci, a anunţat marţi lansarea unui nou fond de capital de risc pentru tehnologiile climatice, de 350 de milioane de euro (405 milioane de dolari), pentru a sprijini startupurile din Europa.

”Scopul nostru este să rezolvăm schimbările climatice”, a declarat CEO-ul Ecosia, Christian Kroll, pentru CNBC, înainte de lansarea de marţi, cu doar câteva zile înainte de viitoarea Conferinţă ONU privind schimbările climatice din 2021 de la Glasgow, cunoscută şi sub numele de COP26.

”Facem asta la Ecosia de mult timp plantând copaci”, a adăugat Kroll, spunând că compania a plantat 136 de milioane de copaci până acum. ”Dar doar asta nu va fi suficient”, a subliniat acesta.

 A crescut presiunea asupra liderilor şi directorilor generali mondiali pentru a reduce în mod semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, pe măsură ce oamenii de ştiinţă continuă să avertizeze că Pământul avansează rapid către o catastrofă climatică.

Raportul Dealroom şi London & Partners a fost lansat pentru a coincide cu COP26.

”Industria tehnologică joacă un rol fundamental în a ajuta la promovarea inovaţiei în lupta împotriva schimbărilor climatice”, a declarat Laura Citron, CEO la London & Partners, într-un comunicat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.