Preotul Teodosie Paraschiv, de la Mănăstirea Durău din Neamţ, le transmite credincioşilor, într-o predică postată pe internet, că cei care se vaccinează şi-au ”semnat condamnarea la moarte” şi, în acest context, le recomandă să nu lase ”să le fie otrăviţi copiii” dacă îi iubesc. El face vorbire despre civilizaţii extraterestre şi demoni care ar fi trimis noile tehnologii pe Pământ pentru a-i transforma pe oameni în ”hibrizi”. Faţa bisericească explică faptul că, prin predica ţinută în faţa altarului, încearcă să îi ”protejeze” pe credincioşi. Oficialii BOR au reacţionat, explicând că opiniile preotului de la Durău sunt ”strict personale”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Transumanismul este o mişcare care doreşte crearea unui om nou, a unui om hibrid. Omul 2.0. Adică un om care să fie un fel de organism modificat genetic. Cum se ajunge aicea? Prin ARN-ul mesager care este injectat prin aceste aşa-zise vaccinuri. Scopul acestor vaccinuri sau aşa zise vaccinuri este ca să ne modifice ADN-ul, să ne transforme în hibrizi. Care să putem uşor să comunicăm, cum am spus, cu sistemul de calculatoare şi cu reţeaua 5G. Reducerea populaţiei prin vaccinare, găsiţi aici declaraţiile oamenilor politici despre cum vor eu să reducă populaţia. Prin vaccinare”, le spune Teodosie Paraschiv credincioşilor, într-o predică înregistrată de jurnaliştii locali de la reporteris.ro şi publicată pe internet. 
 
Preotul susţine că există ”demoni sau extratereştri” care vor să controleze lumea folosind noile tehnologii.
 
”Problema este că aceste civilizaţii extratereste sau aceşti extratereştri nu sunt altceva decât demoni. Înţelegeţi? Ei sunt aduşi pe Pământ prin tot felul de experienţe. Guvernele primesc tehnologie din partea acestor demoni şi caută ca prin intermediul tehnologiei să li se faciliteze venirea în planul nostru tridimensional material. Pentru că ei sunt duhuri. Ei trăiesc în alte dimensiuni. Dar nu pot să se manifeste în lumea asta decât dacă li se creează un mediu. Adică, roboţi biologici care nu au suflet. De exemplu, se creează corpuri de om clonate, dar n-au suflet, sufletul îl dă Dumnezeu. Şi-atunci vin demonii aceştia şi intră în aceste clone şi se manifestă în lumea noastră. De asemenea, cum vă spuneam, inteligenţa artificială va fi un mijloc prin care aceşti demoni sau extratereştri, cum vreţi să-i numiţi, vor să încerce să controleze lumea, să ne controleze pe fiecare dintre noi”, mai spune acesta.
 
Faţa bisericească mai consideră că vaccinurile şi medicamentele, dar şi frica, distrug sistemul imunitar şi le recomandă credincioşilor să nu se vaccineze.
 
”Dacă te-ai vaccinat, eşti un om mort. Ţi-ai semnat condamnarea la moarte. Pentru că nu sunt vaccinuri, repet. Aveţi mare, mare grijă. Şi nu lăsaţi ca să vă fie, cumva, otrăviţi copiii. Indiferent ce v-ar spune ei. Dacă vă iubiţi copiii, nu-i lăsaţi. Eu, de aici din faţa sfântului altar, nu pot să predic altceva, încerc să vă protejez”, le mai transmite Teodosie Paraschiv credincioşilor.
 
Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, Constantin Sturzu, a reacţionat arătând că discursurile şi textele publicate de Teodosie Paraschiv nu reprezintă un punct de vedere oficial al Bisericii, ci ”opinii strict personale”. 
 
”Evident, se va face o analiză a acestei situaţii. În aceste vremuri complicate, tocmai din partea clericilor se cere mai multă prudenţă şi mult discernământ cu privire la informaţiile care circulă pe internet sau pe alte canale publice. Poziţia Bisericii a fost încă de la începutul pandemiei aceea de a îndemna credincioşii să se informeze şi să se sfătuiască în privinţa problemelor de sănătate cu medici, cu persoane competente.  Este esenţial să cultivăm o credinţă vie şi plină de nădejde, nu să inducem teamă şi panică. «Dumnezeu nu ne-a dat duhul temerii, ci al puterii şi al dragostei şi al înţelepciunii» (II Timotei 1, 7). Prin urmare, de la înălţimea amvonului se cuvine a se predica Evanghelia, «în duh şi în adevăr», iar nu păreri personale şi controversate. Dumnezeu să ne ierte pe toţi cei care poate nu împlinim cum se cuvine voia Sa! Să ne ierte şi să ne întărească pentru a trece cu bine, sănătoşi şi înţelepţiţi de această grea încercare venită asupra noastră, îngăduită şi pentru păcatele noastre”, a transmis purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.