Vicepreşedintele USR Ionuţ Moşteanu anunţă, într-un interviu la RFI, că partidul său nu va vota în Parlament un guvern minoritar PNL, şi consideră că refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR pare o perspectivă foarte îndepărtată. Conducerea USR urmează să se întâlnească, luni, de la ora 12.00, cu premierul desemnat Nicolae Ciucă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ionuţ Moşteanu afirmă că USR nu va vota un Guvern minoritar.

”Înţeleg că va veni astăzi să prezinte programul de guvernare, ca şi cum un program de guvernare, nişte gânduri bune aşternute pe hârtie ar fi vreo garanţie. Nu, garanţia sunt bunele intenţii şi profesionalismul oamenilor care pun în aplicare un astfel de plan de guvernare şi bineînţeles majoritatea din spatele Guvernului (...). USR nu va vota un Guvern minoritar. Acum nu avem nevoie de un Guvern minoritar. Acum două săptămâni, când Dacian Cioloş era premier desemnat, prima noastră opţiune a fost refacerea coaliţiei, partenerii ne-au respins”, a spus Ionuţ Moşteanu.

 

Întrebat în ce condiţii ar accepta USR refacerea coaliţiei cu PNL şi UDMR, vicepreşedintele formaţiunii a răspuns: ”În momentul ăsta, opţiunea PNL e foarte clară, spusă clar şi răspicat prin gura preşedintelui PNL, prin gura preşedintelui Klaus Iohannis, care a găsit în USR sursa tuturor problemelor României şi foarte straniu pentru milioane de oameni, a găsit în PSD sursa pentru rezolvarea celorlalte probleme”,

 

Potrivit lui Moşteanu, ”pentru refacerea coaliţiei trebuie să-şi schimbe deciziile statutare, să anunţe asta public, să vorbească cu preşedintele Klaus Iohannis să spună că da, s-a înşelat cu PSD-ul, totuşi, crizatorii nu-s aşa de răi”.

 

”Atunci, da, putem să ne aşezăm la masă, poate să vedem la un moment dat cum refacem coaliţia asta, dar în momentul ăsta pare o perspectivă foarte îndepărtată, cu foarte mulţi de dacă pe parcurs”, a completat Moşteanu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.