Ucraina a înregistrat vineri un ”record” de contaminări şi de morţi din cauza covid-19, a doua zi consecutiv, iar Kievul se pregăteşte să reintroducă restricţii stricte relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Guvernului ucrainean, 23.785 de îmbolnăviri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, iar 614 persoane au murit din cauza covid-19 în aceastî fostă republică sovietică, al cărei sistem de sănătate duce o lipsă cruntă de resurse.

Kievul urma să ordone vineri să se închidă restaurantele, teatrele şi alte locuri publice, în cazul în care angajaţii acestora nu sunt vaccinaţi.

Autorităţile ucrainene au întâmpinat mult timp probleme de aprovizionare cu vaccinuri împotriva covid-19 şi în a convinge populaţia să se vaccineze, într-o ţară cu 41 de milioane de locuitori în care neîncrederea în vaccinurile anticovid este puternică.

Măsuri recente - inclusiv introducetrea unui certificat sanitar în regiunile cele mai afectate - au condus la o creştere a nivelului vaccinării.

Potrivit unor date oficiale de vineri, 269.666 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore - un ”record” din februarie încoace.

Patru vaccinuri - AstraZeneca-Oxford, Pfizer-BioNTech, Moderna şi CoronaVac - sunt disponible în Ucraina.

Însă numai 16,5% din populaţia ucraineană s-a vaccinat până în prezent.

În total, Ucraina înregistrează 2,8 milioane de îmbolnăviri şi 63.003 de morţi din cauza covid-19 de la începutul epidemiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.