Poliţiştii gorjeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, în urma incidentului de vineri dimineaţă de la Spitalul Târgu Cărbuneşti, când instalaţia de oxigen nu a mai funcţionat, iar doi pacienţi au fost găsiţi decedaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj au precizat că, deocamdată, cercetările în acest dosar se fac cu privire la faptă. 
 
"Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă. Momentan cercetările se fac in rem asupra faptei. Iniţial fapta a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Cărbuneşti, urmând să fie înaintată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova”, a anunţat IPJ Gorj.
 
Instalaţia de oxigen de la Spitalul din Târgu Cărbuneşti s-a defectat vineri dimineaţă, pacienţii fiind ventilaţi în ambulanţe. Şeful DSU Raed Arafat a precizat că este vorba despre o defecţiune a stocatorului de oxigen, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie, şi că au fost trimise peste 60 de butelii de oxigen.
 
Ministerul Sănătăţii a anunţat că 80-90 de pacienţi cu COVID-19 din unitatea medicală necesită suport de oxigen şi că alţi 15 se aflau la ATI.
 
Două persoane au decedat, deoarece erau în stare gravă, neavând legătură cu incidentul, conform prefectului judeţului Gorj Marcel Iacobescu, care a afirmat că decesele s-au produs în jurul orei 6.30.
 
Primii pacienţi de la spitalul din Târgu Cărbuneşti au sosit deja la Spitalul Judeţean Târgu Jiu.
 
Managerul Spitalului Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, a declarat pentru News.ro că cei la ISU care controlează din trei în trei ore concentraţia de oxigen din saloane au spus că aceasta este puţin cam mare, dar nu au descoperit cauza. Târziu a precizat că unitatea pe care o conduce are senzori de fum, dar nu şi de oxigen.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.