Numărul americanilor care au solicitat indemnizaţii pentru şomaj a scăzut săptămâna trecută la minimul ultimelor 19 luni, iar lipsa de lucrători ar putea menţine numărul angajărilor la un nivel moderat în octombrie, potrivit datelor oficiale publicate joi, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Piaţa muncii continuă să îşi revină din şocul provocat de virus”, a declarat Daniel Silver, economist la banca JPMorgan în New York.

Cererile iniţiale de beneficii pentru şomaj au scăzut cu 6.000, la un nivel ajustat la sezon de 290.000, în săptămâna încheiată pe 16 octombrie, cel mai redus nivel atins după jumătatea lunii martie a anului 2020, când ţara era la începutul pandemiei de Covid-19.

Este totodată a doua săptămână consecutivă când solicitările rămân sub nivelul de 300.000, angajatorii păstrând personalul din cauza lipsei acute de forţă de muncă.

Analiştii anticipaseră un nivel de 300.000 de solicitări de indemnizaţii pentru şomaj.

Pandemia a perturbat dinamica pieţei muncii, făcând ca un număr record de 10,4 milioane de posturi să nu fie ocupate la sfârşitul lunii august, chiar dacă 7,7 milioane de oameni erau oficial în şomaj în septembrie.

Situaţia este atribuită unei serii de factori, între care lipsa asistenţei pentru copii, beneficiile generoase pentru şomaj finanţate de guvernul federal, pensionările anticipate şi schimbările de carieră.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.