Liderul PNL Florin Cîţu a declarat joi, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis pentru desemnarea premierului, că propunerea liberalilor pentru acest post este Nicolae Ciucă, acesta urmând să conducă un guvern minoritar, alături de UDMR.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”România trece printr-o criză politică şi de sănătate. PNL, astăzi, a dat dovadă de maturitate şi responsabilitate, şi s-a prezentat cu o propunere de premier pentru a debloca criza politică şi a avea un guvern cât mai rapid, pentru a gestiona criza pandemică. Propunerea este ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, alături de partenerii de la UDMR, cu care am gestionat şi până acum criza”, a anunţat după consultări Cîţu. 
Preşedintele PNL a arătat că mizează pe responsabilitatea parlamentarilor români, pentru a avea un guvern cât mai rapid, prentru a gestiona această situaţie.
Despre cum s-a ajuns la propunerea Nicolae Ciucă, Cîţu a spus: ”Este propunerea pe care au am făcut-o în Biroul Politic, pentru a debloca această criză. Vrem să facem politică pentru români, mai important este să avem un guvern cu puteri depline. Eu am făcut propunerea colegilor mei, în PNL, o propunere care a fost acceptată de BP în unanimitate”. 
”Suntem într-o criză politică, ne-am uitat la probabilitatea de a trece un Guvern în acest moment şi credem că această propunere poate debloca criza. Este o criză pe care nu a generat-o PNL, dar pe care o rezolvă PNL, a mai arătat preşedintele PNL. 
El a spus că propunerea Ciucă a venit în contextul unei crize politice pe care nu PNL a generat-o, ci alte partide, care au demonstrat că nu pot avea o majoritate. 
”Sunt sigur parlamentarii doresc să trecem acest moment, sunt sigur că vom avea susţinere în Parlament,” a mai spus Cîţu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.