BAT a contribuit la bugetul de stat cu 7,8 miliarde de lei în primele 9 luni ale anului 2021, o creştere de peste 900 milioane de lei (sau 13%) faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Taxele se ridică la aproape 80% din preţul unui pachet de ţigarete, ceea ce înseamnă că ţigaretele sunt unul din cele mai taxate produse din România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

BAT este cel mai mare contribuabil la bugetul statului şi cel mai mare jucător de pe piaţa tutunului din România cu o cotă de piaţă de peste 50%. În 2020, BAT a vărsat în vistieria statului circa 9,65 miliarde de lei, echivalentul a aproximativ 6,5% din veniturile fiscale ale României şi a circa 1% din PIB. Acest lucru a fost posibil datorită unei scăderi record a comerţului ilicit, care a coborât pentru prima dată sub nivelul de 10%.

„Suntem dedicaţi obiectivului nostru de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow) prin reducerea impactului afacerii noastre asupra sănătăţii. Ne-am angajat să continuăm investiţiile în gama noastră de produse cu risc redus, cum este glo, şi să punem accentul pe priorităţile noastre de sustenabilitate. Dar pentru a putea continua investiţiile în România şi a asigura venituri sustenabile pentru bugetul de stat sunt esenţiale menţinerea sub control a nivelului contrabandei cu ţigări şi crearea unui cadrul fiscal predictibil”, a declarat  Frederico Monteiro, Directorul Ariei Europa Centrală şi de Sud din cadrul BAT.

BAT are un impact puternic asupra pieţei muncii din România, atât direct, cât şi indirect, creând peste 3.000 de locuri de muncă şi generând alte 30.000 prin lanţul de distribuţie şi aprovizionare.

Fabrica BAT din Ploieşti este a doua cea mai mare din Europa a grupului după ce investiţiile totale ale companiei au depăşit pragul de 500 de milioane din 1996 până în prezent.

Despre BAT la nivel global

BAT este o companie de top, cu mai multe categorii de bunuri de larg consum, al cărei obiectiv declarat este de a construi un viitor mai bun (A Better Tomorrow™) prin reducerea impactului asupra sănătăţii, ceea ce presupune angajamentul de a oferi consumatorilor adulţi o gamă variată de produse cu risc redus*. Compania continuă să susţină clar că ţigările cauzează riscuri majore la adresa sănătăţii şi că singura modalitate prin care acestea pot fi evitate este renunţarea la fumat. BAT îi încurajează pe cei care continuă să fumeze să facă trecerea complet la alternativele cu risc redus dovedit ştiinţific*. BAT are peste 55.000 de angajaţi şi operează în peste 180 de ţări, cu 11 milioane de puncte de vânzare şi 45 de fabrici în 43 de pieţe. Portofoliul strategic al companiei este alcătuit din mărcile sale globale de ţigări şi o gamă tot mai mare de produse cu riscuri reduse*.

Noile categorii de produse. Acestea includ ţigări electronice, produse care încălzesc tutunul, produse moderne pentru uz oral, inclusiv produse cu nicotină pentru uz oral fără tutun, precum şi produse orale tradiţionale, cum ar fi snus şi snuff umed. În 2020, BAT a avut 13,5 milioane de consumatori de produse care nu ard tutunul, o creştere de 3 milioane faţă de anul precedent. Grupul BAT a generat venituri de 25,8 miliarde GBP în 2020 şi profit din operaţiuni de 9,9 miliarde GBP.

Despre BAT în România

  • BAT a devenit în 2020 cel mai mare contribuabil din România, după ce a plătit circa 9,6 miliarde lei către bugetul de stat.
  • BAT este liderul pieţei tutunului din România, cu o cotă de peste 50%
  • BAT are peste 3.000 de angajaţi şi creează alte 30.000 de locuri de muncă pe lanţul de distribuţie şi aprovizionare
  • BAT a lansat în România în decembrie 2017 dispozitivul glo, cel mai inovator produs al companiei care încălzeşte, nu arde tutunul

Note

* Bazat pe dovezile existente şi presupunând o trecere completă de la fumat la aceste produse. Aceste produse nu sunt lipsite de risc şi provoacă dependenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.