Preşedintele Klaus Iohannis convoacă joi partidele parlamentare la consultări pentru desemnarea unui alt premier, după ce Cabinetul propus de Dacian Cioloş nu a primit votul de încredere al Parlamentului. Consultările încep la ora 11.00, cu delegaţia PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Administraţia Prezidenţială a transmis programul oficial al consultărilor convocate de preşedintele Klaus Iohannis. 

Fiecare delegaţie are la dispoziţie o jumătate de oră. 

Programul oficial al consultărilor: 

11:00 

Consultări cu Partidul Naţional Liberal (PNL) 

11:30 

Consultări cu Partidul Social Democrat (PSD) 

12:00 

Consultări cu Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) 

12:30 

Consultări cu Uniunea Salvaţi România (USR) 

13:00 

Consultări cu Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) 

13:30 

Consultări cu Grupul Parlamentar al Minorităţilor Naţionale 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Discuţiile ar urma să înceapă de la ora 11.00.

”Preşedintele României, Klaus Iohannis, a luat act de faptul că, în urma votului exprimat, Parlamentul nu a acordat încrederea Guvernului propus de Dacian Cioloş. În consecinţă, în temeiul prevederilor art. 85 alin.(1) şi ale art. 103 alin.(1) din Constituţia României, Preşedintele României convoacă consultări cu partidele şi formaţiunile politice reprezentate în Parlament în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcţia de Prim-ministru, în data de 21 octombrie 2021, începând cu ora 11:00”, a transmis Administraţia Prezidenţială.

Guvernul Cioloş nu a obţinut miercuri votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile. De asemenea, au fost înregistrate 184 de voturi ”împotrivă”. Pentru ca echipa Cioloş să fie învestită erau necesare 234 de voturi. 

Conform Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere, în cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul, sub semnătura preşedinţilor celor două Camere, aduce de îndată această situaţie la cunoştinţa Preşedintelui României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.