Phenianul a lansat marţi cel puţin o rachetă balistică în largul coastei estice, au spus oficiali din Coreea de Sud şi Japonia, în timp ce Seulul demarează o întrunire majoră la care liderii serviciilor secrete vor discuta ameninţarea nucleară, iar Coreea de Sud se pregăteşte pentru o lansare în spaţiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lansarea făcută de Nord este cel mai recent test armat al ţării, care a continuat dezvoltarea militară în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse din cauza programelor sale nucleare şi de rachete.

O rachetă balistică a fost lansată în jurul orei locale 10:17 din apropierea Sinpo, au declarat şefii Statului Major sud-coreean, unde Nordul îşi ţine submarinele şi echipament pentru lansări test ale rachetelor balistice. Din acea zonă, Phenianul a lansat şi alte tipuri de rachete. 

„Armata noastră monitorizează îndeaproape situaţia şi rămâne pregătită în cooperare cu Statele Unite, pentru a fi gata pentru alte posibile lansări”, a fost transmis de Statul Major, citează NBC.

Prim-ministrul japonez Fumio Kishida a declarat că au fost detectate două rachete balistice şi că este „regretabil” că Nordul a efectuat o serie de teste cu rachete în ultimele săptămâni.

Lansarea a avut loc în timp ce şefii serviciilor secrete din SUA, Coreea de Sud şi Japonia se întâlnesc la Seul pentru a discuta, între altele, impasul în care s-a ajuns cu Nordul, a scris agenţia de presă Yonhap, care citează surse guvernamentale.

Reprezentanţi ai sute de companii internaţionale şi ai armatelor s-au întâlnit în capitala Coreei de Sud pentru ceremonia de deschidere a International Aerospace and Defense Exhibition. Acesta este cea mai mare expoziţie pe teme de apărare din Coreea de Sud, la care vor fi prezentate diverse echipamente şi arme avansate, dar şi rachete spaţiale.

Coreea de Sud se pregăteşte să testeze joi primul său vehicul spaţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.