Compania suedeză Volvo Cars, parte a grupului chinez Geely, a anunţat luni că oferta sa publică iniţială va avea un preţ de 53-68 de coroane suedeze pe acţiune, evaluând producătorul auto până la 23 de miliarde de dolari, aceasta urmând să fie, probabil, una dintre cele mai valoroase listări efectuate în Europa în acest an, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Volvo Cars, care a petrecut anii de când se află în proprietate chineză consolidându-şi poziţia pe piaţa premium, a afirmat în această lună că intenţionează să atragă 2,9 miliarde de dolari prin intermediul unei oferte publice iniţiale şi listarea acţiunilor sale la bursa Nasdaq Stockholm.

Surse apropiate situaţiei au declarat luna trecută că Geely a fost în discuţii avansate cu băncile pentru a lista compania suedeză în următoarele săptămâni, urmărind o evaluare de aproximativ 20 de miliarde de dolari.

Producătorul auto a afirmat într-un comunicat că oferta sa va evalua compania, producătoare a unor modele precum SUV-ul high-end XC-90, între 163 miliarde şi 200 miliarde de coroane şi că acţiunile vor intra la tranzacţionare pe 28 octombrie.

"Cred că avem un interes foarte puternic, în special din partea investitorilor nordici", a declarat Hakan Samuelsson, director executiv al Volvo, la o conferinţă de presă convocată pentru prezentarea prospectului ofertei.

Compania cu sediul în Göteborg, care a declarat că profitul operaţional din ianuarie-septembrie (EBIT) a crescut la 16,6 miliarde de coroane de la 3,6 miliarde în aceeaşi perioadă a anului trecut, a afirmat anterior că proprietarul Geely va rămâne cel mai mare acţionar al său după listare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.