Prefectura Argeş anunţă că la nivel judeţean au fost făcute analize privind posibilitatea operaţionalizării de noi paturi cu oxigen pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. În urma analizelor, s-a decis că 13 paturi din cadrul Spitalului Militar Piteşti pot fi alocate terapiei pacienţilor cu COVID. „În momentul de faţă, şansele de operaţionalizare de noi paturi sunt mici, spitalele funcţionând la capacitate maximă atât din punct de vedere al personalului, cât şi din punct de vedere al solicitării instalaţiilor tehnice. (...) Facem apel la cetăţeni să înţeleagă gravitatea situaţiei, să înţeleagă situaţia din spitale”, transmite Prefectura Argeş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Într-un comunicat dat publicităţii luni, Prefectura Argeş arată că aglomerarea Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean cu pacienţi infectaţi cu virusul Sars-CoV-2 afectează desfăşurarea actului medical de urgenţă pentru pacienţii cu alte afecţiuni. În aceste condiţii, autorităţile au convocat o şedinţă cu reprezentanţii mai multor instituţii din judeţ – manageri de spitale, Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul de ambulanţă - au căutat soluţii pentru suplimentarea de paturi cu oxigen prin transformarea de paturi non-covid care au acces la oxigen, în paturi pentru covid. 
„În urma acestei şedinţe, în ziua de sâmbătă, Instituţia Prefectului a transmis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Argeş prin care solicita o analiză la nivelul spitalelor din judeţul Argeş şi în măsura posibilităţilor constatate la faţa locului să dispună operaţionalizarea de noi paturi cu oxigen pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2. În momentul de faţă şansele de operaţionalizare de noi paturi sunt mici, spitalele funcţionând la capacitate maximă atât din punct de vedere al personalului cât şi din punct de vedere al solicitării instalaţiilor tehnice. Singura certitudine este operaţionalizarea de 13 noi paturi cu oxigen în cadrul Spitalului Militar, lucru care se va întampla la sfârşitul acestei săptămâni sau la începutul săptămânii viitoare”, a transmis, luni, Prefectura Argeş.
În aceste condiţii, autorităţile fac apel la cetăţeni „să înţeleagă gravitatea situaţiei, să înţeleagă situaţia din spitale, să-i înţeleagă pe medici, să înţeleagă pericolul la care sunt supuşi atât pacienţii covid cât şi cei non-covid”. 
Oficialii prefecturii Argeş le recomandă oamenilor să se vaccineze, să se protejeze, să poarte masca, să se dezinfecteze şi să evite zonele aglomerate, iar bolnavilor cronici le transmit „să evite ieşirile din casă”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.