Negociatorii de la International Alliance of Theatrical Stage Employees (IATSE), sindicatul care reprezintă lucrătorii de la Hollywood, au ajuns la o înţelegere cu Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP) pentru un nou acord pe trei ani, evitând o grevă care ar fi putut opri producţiile de film şi TV din Statele Unite, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"IATSE şi 13 angajatori de la Hollywood au realizat un acrod provizoriu", a declarat sâmbătă un membru al Uniunii. "Greva evitată!".

Sindicatul a negociat cu Alliance of Motion Picture and Television Producers mai multe zile. Sindicatul a trimis o listă de puncte ţintă în cadrul tranzacţiei, incluzând timpii de 10 ore între schimburi, activitatea în weekend de 54 de ore şi creşteri salariale de 3% pentru fiecare din următorii trei ani.

Membrii International Alliance of Theatrical and Stage Employees (IATSE), din care fac parte operatori de cameră, cosmeticieni şi alţi lucrători din spatele producţiilor, au spus că erau nevoiţi să muncească foarte mult fără a avea garantate pauze de masă ori odihnă. Ei au cerut condiţii mai bune de muncă, precum şi o plată corectă din partea serviciilor de streaming pentru a acoperi partea lor de muncă.

Mai mult de 50.000 de lucrători au votat pe 4 octombrie, iar 98,7% dintre ei au fost în favoarea opririi muncii. În cazul în care vor intra în grevă, aceasta va fi cea mai mare din Hollywood de la Al Doilea Război Mondial şi cea mai amplă din istoria sindicatului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.