Britanicul Cameron Norrie, locul 26 ATP şi cap de serie numărul 21, şi georgianul Nikoloz Basilaşvili, locul 36 ATP şi cap de serie numărul 29, vor disputa, duminică, finala turneului Masters de la Indian Wells. Niciunul dintre ei nu a trecut la ediţiile anterioare de turul I pe tabloul principal al competiţiei din deşertul californian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Norrie, 26 de ani, l-a învins, sâmbătă, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe bulgarul Grigor Dimitrov, locul 28 ATP şi cap de serie numărul 23, după un meci de o oră şi 27 de minute.

Britanicul se află în cea mai bună perioadă a carierei, după ce a reuşit, în 2021, primul său trofeu, la Los Cabos, şi a mai jucat patru finale, la San Diego, Queens's, Lyon şi Estoril.

Prima lui finală a carierei a fost în 2019, la Auckland.

La rândul său, Basilaşvili, 29 de ani, a trecut, în penultimul act, cu 7-6 (5), 6-3, de americanul Taylor Fritz, într-o oră şi 41 de minute de joc.

Şi tenismenul georgian traversează o perioadă foarte bună a carierei, cu două trofee câştigate în acest an (cinci în total, trei de 500 de puncte), la Munchen şi Doha. El a mai jucat două finale, ambele pierdute în 2016 şi 2017.

Pentru fiecare dintre cei doi jucători, o victorie în finala de la Indian Wells va reprezenta cea mai bună performanţă din carieră, cu un premiu de 1.209.730 de dolari şi cu 1.000 de puncte ATP.

Finalistul va rămâne cu 640.000 de dolari şi cu 600 de puncte ATP.

În clasamentul ATP, Norrie este acum pe locul 17 şi un posibil succes, duminică, îl va propulsa pe locul 15.

Basilaşvili a urcat până pe locul 27 ATP şi poate ajunge pe locul 18 mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.