Treizeci şi două dintre localităţile judeţului Argeş se află în carantină de noapte sau de week-end, începând de sâmbătă, 16 octombrie, conform unei hotărâri aprobate de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Numărul oraşelor şi comunelor din judeţ în care se impun temporar restricţii a crescut cu peste 50% faţă de începutul acestei săptămâni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a decis carantinarea pe timpul nopţii a unor noi localităţi care au depăşit incidenţele de 6 respectiv 7.5 la o mie de locuitori. Măsurile intră în vigoare începând cu 16 octombrie, ora 00.00, a transmis, sâmbătă, Prefectura Argeş. Astfel, conform datelor furnizate de autorităţile din judeţ, 18 localităţi se află în carantină de week-end între orele 20.00-05.00, iar alte 14 oraşe şi comune sunt în carantină săptămânală între orele 20.00-05.00.
 
Numărul acestora a crescut, la începutul acestei săptămâni 20 de oraşe şi comune din judeţ fiind supuse unei forme de carantină.
 
Astfel, carantina de weekend între orele 20.00-05.00 a fost impusă în localităţile Albota, Călineşti, Câmpulung, Căteasca, Ciofrângeni, Costeşti, Dâmbovicioara, Hârtieşti, Mărăcineni, Merişani, Miceşti, Poienarii de Muscel, Rucăr, Săpata, Suseni, Teiu, Topoloveni şi Vultureşti.
 
Municipiul Piteşti şi localităţile Albeştii de Muscel, Băbana, Bascov, Bradu, Budeasa, Moşoaia, Oarja, Mioveni, Ştefăneşti, Poienarii de Argeş, Rociu, Ţiţeşti şi Ungheni se află sub măsura carantinei săptămânale între orele 20.00-05.00
 
Perioada de carantinare este de minim 14 zile, în funcţie de evoluţia incidenţei, menţionează Prefectura judeţului.
 
În urma analizei privind evoluţia epidemiei, o singură localitate – comuna Stolnici – a ieşit din carantina de noapte.
 
„Reamintim că în timpul carantinei de weekend, de noapte,  se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică în intervalul orar 20,00-5,00, iar în timpul carantinei săptămânale, de noapte, se interzice circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei în toate zilele săptămânii, în intervalul orar 20,00-5,00”, mai transmite Prefectura Argeş.
 
În baza prezentării declaraţiei pe propria răspundere sau a adeverinţei de la angajator pot face excepţie de la aceste restricţii cei care se deplaseazp în interes profesional, inclusiv între locuinţă/gospodărie şi locul/locurile de desfăşurare a activităţii profesionale şi înapoi, cei care ies din case pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, precum şi pentru achiziţionarea de medicamente;  persoanele aflate în tranzit sau care efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicţiei, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane, şi care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei; şi persoanele care fac deplasări din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori decesul unui membru de familie.
 
Măsurile privind deplasarea în localităţile carantinate nu se aplică persoanelor care pot prezenta aşa numitul certificat verde COVID.
 
De asemenea, în perioada de carantină, accesul pe timpul zilei şi al nopţii în restaurante, cafenele sau locuri de alimentaţie publică din centrele comerciale sau din exteriorul acestora, participarea spectatorilor la spectacole, concerte, competiţii sportive, activităţi culturale, participarea la evenimente de tip nunţi, botezuri sau mese festive în interior sau exterior, activităţi în săli de sport şi fitness, în săli de jocuri sau săli de jocuri de noroc, în piscine interioare se face doar de către persoanele care au certificat verde COVID.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.