Trei persoane au murit şi şapte au fost rănite, sâmbătă, în urma unui cutremur pe insula turistică Bali, a anunţat agenţia care gestionează catastrofele, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul, cu magnitudine 4,8, a avut loc la o adâncime relativ slabă de 10 kilometri în nord-estul oraşului Banjar Wanasari.   

Cutremurele la adâncime mică provoacă în general pagube mai importante decât cele produse la distanţă mare de suprafaţă.                

Două persoane au murit în regiunea Bangli. O alta în oraşul portuar Karangasem, au indicat autorităţile. Bilanţul victimelor nu ar trebui să crească, au precizat acestea. 

"Cutremurul a fost resimţit puternic timp de cinci secunde", a declarat purtătorul de cuvânt al agenţiei, Abdul Muhari. "Oamenii s-au panicat şi au fugit din case atunci când a început".                

Indonezia se confruntă în mod regulat cu astfel de cutremure sau erupţii vulcanice din cauza poziţionării sale pe "centrua de foc" a Pacificului, unde plăcile tectonice intră în coliziune.       

În ianuarie, o sută de persoane au murit din cauza unui seism de magnitudine 6,2 pe  insula Sulawesi, care a distrus numeroase clădiri din oraşul Mamuju.

Arhipelagul rămâne marcat de cutremurul din 26 decembrie 2004 cu magnitudine 9,1 în largul Insulei Sumatra, care a provocat un tsunami şi a ucis 220.000 de persoane în toată regiunea, dintre care doar 170.000 în Indonezia. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.