Ministerul Educaţiei anunţă că 65,8 la sută dintre candidaţii care au participat la proba scrisă pentru ocuparea funcţiilor de director de şcoli au promovat, înainte de contestaţii. Cele mai bune rezultate au fost în judeţele Cluj, Sălaj şi Mureş, iar cele mai slabe în Mehedinţi, Călăraşi şi Satu Mare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei, la proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, desfăşurată vineri, au fost validaţi 9.110 candidaţi, din care s-au prezentat şi au finalizat proba 8.627 candidaţi (94,7%).

Dintre aceştia, 5.676 au promovat proba scrisă în această sesiune (65,8%), înainte de contestaţii, obţinând cel puţin nota 7.

Niciun candidat nu a fost eliminat din concurs.

Judeţele cu cele mai bune rezultate sunt: Cluj (93%), Sălaj (81%), Mureş (78%).

Cele mai slabe rezultate s-au obţinut în judeţele: Mehedinţi (44%), Călăraşi (45,1%), Satu Mare (50,3%).

În municipiul Bucureşti au promovat proba scrisă 64% dintre candidaţi.

Subiectele de examen pe care candidaţii pentru funcţiile de directori şi directori adjuncţi ai şcolilor publice le-au avut de rezolvat vineri includ întrebări legate de modul în care aceştia ar gestiona conflictele dintre doi colegi sau un posibil conflict iscat cu un coleg, din cauza opiniilor diferite pe teme politice. La subtestul privind cunoştinţele manageriale, candidaţii au primit întrebări grilă, cu un răspuns posibil, legate de teoriile unor experţi în educaţie din Statele Unite, Marea Britanie şi Australia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.