Deputatul conservator britanic David Amess, în vârstă de 69 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat vineri, în mai multe rânduri, în timpul unei întâlniri cu aleşi, într-o biserică din circumscripţia sa, la Leigh-on-Sea, la est de Londra, potrivit presei locale, iar poliţia a anunţat că a arestat un suspect, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un bărbat s-a apropiat de deputat şi l-a înjunghiat în timpul reuniunii.

Poliţia a precizat că a găsit un cuţit la faţa locului.

Poliţia locală, care nu a dezvăluit identitatea victimei, a anunţat într-un comunicat că bărbatul rănit a murit pe loc, în pofida unor eforturi ale serviciilor de salvare,

”Un bărbat în vârstă de 25 de ani a fost rapid arestat după sosirea poliţiei la faţa locului, suspectat de crimă”, au anunţat forţele de ordine.

Poliţia a subliniat că ”nu caută pe nimeni altcineva” după avceastă arestare.

Faptele au avut loc imediat după ora 11.00 GMT, (14.00, ora Românei) a precizat poliţia, la o adresă care corespunde bisericii metodiste în care deputatul a anunţat că îşi organizează întâlnirile cu parlamentarul.

Un martor, un bărbier-frizer, al cărui salon se află la 250 de metri de biserică, a povestit că a văzut un important dispozitiv de poliţie şi o ambulanţă la faţa locului, dar şi elicoptere.

”Mă ducem la serviciu cu maşina. Am parcat către ora (locală) 12.30 (14.30, ora României) şi era multă poliţie. Am văzut un ofiţer cu o armă”, a declarat el.

Reacţii politice au început să curgă imediat, într-o ţară marcată de asasinarea în plină stradă, în 2016, a deputatei eurofile Jo Cox, cu o săptămână înaintea referendumului Brexitului, de către un simpatizant neonazist.

”(Este o) veste oribilă şi şocantă”, a scris într-un mesaj postat pe Twitter liderul opoziţiei laburiste Keir Starmer, care a anunţat că se gândeşte la deputatul conserrvator, rudele şicolaboratorii acestuia.

Fundaţia Jo Cox s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”îngrozită să afle despre agresarea deputatului David Amess” şi a transmis condoleanţe apropiaţilor acestua.

În 2010, deputatul laburist Stephen Timms a fost înjunghiat în mai multe rânduri, însă s-a vindecat în urma unor răni care l-ar fi putut costa viaţa.

El s-a declarat, într-un mesaj postat pe Twitter, ”îngrozit” de aceste fapte.

În ianuarie 2000, deputatul liberal-democrat Nigel Jones a fost rănit, iar asistentul său a fost ucis de către un bărbat înarmat cu o sabe, în timpul unei întâlniri cu alegători la Cheltenham, în vestul Angliei.

Fostul lider al Partidului Conservator Iain Duncan Smith şi-a exprimat îngrijorarea faţă de securitatea acestor birouri parlamentare.

”Atunci când nu te afli în biroul tău, ci într-un loc public, asta înseamnă că măsurile de securitate pe care ţi se recomandă să le iei nu pot fi luate”, a subliniat el întrun mesaj postat pe Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.