Partidul Naţional LIberal a transmis, vineri, un apel către populaţie, în care le cere să se vaccineze împotriva COVID-19. Liberalii afirmă în document că vaccinarea nu este şi nu trebuie să fie un subiect de controversă politică, că este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate ştiinţifice şi observabile în mod direct.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Partidul Naţional Liberal face un apel către toţi cetăţenii români să se vaccineze pentru a se proteja pe ei şi pe cei dragi lor de efectele virusului SARS-COV-2.Vaccinul anti-COVID-19 e o soluţie pentru sănătatea personală, pentru sănătatea celor apropiaţi şi pentru sănătatea întregii societăţi româneşti, spun cei de la PNL.

Potrivit apelului, ”vaccinarea nu este şi nu trebuie să fie un subiect de controversă politică. Vaccinarea este o procedură medicală, ale cărei beneficii sunt demonstrate ştiinţifice şi observabile în mod direct. Milioanele de români care deja s-au vaccinat confirmă faptul că vaccinul oferă o foarte bună protecţie împotriva COVID-19, iar formele grave ale bolii sunt mult mai rare printre cei vaccinaţi prin comparaţie cu cei nevaccinaţi”.

”Vaccinarea este cu atât mai importantă acum, când vedem că în România numărul cazurilor de COVID-19 a devenit îngrijorător de mare, iar capacitatea secţiilor de terapie intensivă de a trata pacienţii este deja la limită. În condiţii de răspândire puternică a virusului şi de dificultăţi majore în tratarea unui număr din ce în ce mai mare de cazuri severe, nevaccinarea aduce un risc semnificativ atât în plan individual, cât şi pentru buna funcţionare a sistemului de sănătate publică”, spun liberalii. În acelaşi timp,

PNL condamnă vehicularea de informaţii false privind vaccinurile, precum şi promovarea de mesaje alarmiste şi distructive, care creează neîncredere şi confuzie socială, împiedicând creşterea numărului de vaccinări până la nivelul asigurării imunităţii colective. ”Încurajăm toţi românii să se informeze din surse autorizate şi să discute cu medicii de familie, care să-i ajute să ia o decizie informată în vederea vaccinării.

PNL consideră că cea importantă formă de solidaritate socială în condiţiile actualei epidemii este vaccinarea”, se precizează în apelul către cetăţeni. Liberalii arată că actul vaccinări este un semn de responsabilitate individuală şi socială, fiind perfect compatibil cu principiul libertăţii individuale, fiindcă libertatea şi responsabilitatea merg mână în mână şi au sens doar împreună.

”Avem încredere că România şi românii, noi toţi, putem învinge epidemia şi putem trece cu pierderi minime prin această perioadă complicată. În opinia Partidului Naţional Liberal, acesta este cel mai important lucru pe care trebuie să-l aibă în vedere toate partidele parlamentare şi toţi politicienii responsabili. Orice altceva, inclusiv şi, mai ales, luptele politicianiste pentru putere, trebuie să treacă urgent, în plan secund. Viaţa şi sănătatea au prioritate absolută”, mai spun cei de la PNL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.