Pontonul destinat copiilor cu dizabilităţi, inaugurat în urmă cu trei săptămâni în localitatea tulceană Mahmudia, s-a răsturnat şi a luat apă, la bordul acestuia nefiind la acel moment nicio persoană. Specialiştii Căpităniei Portului Tulcea nu au identificat urme de poluare în zonă, iar şenalul navigabil nu este blocat. La inaugurare a participat şi ministrul Muncii ,Raluca Turcan.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Fundaţia Sera, despre situaţia pontonului răsturnat Mahmudia: A fost inundată o parte din subsol, nu au fost afectate dormitoarele sau cabinetele de terapie. Până la mijlocul săptămânii viitoare, vasul va fi repus pe linia de plutire

 

Subprefectul judeţului Tulcea, Nicolae Topoleanu, care îndeplineşte atribuţiile de prefect, a declarat pentru News.ro, că apa s-a retras la un moment dat şi pentru că pe vapor nu se afla nicio persoană să ia anumite măsuri care se impuneau în acest caz, acesta s-a înclinat şi a intrat apă prin gurile de aerisire ale băilor.  
“Am fost informat de Căpitănia Portului Tulcea cu privire la eveniment. Se pare s-a datorat lipsei personalului la bord, apa s-a retras şi nu a fost un responsabil care să detensioneze parâmele care ancorau vasul şi a dus la aplecarea către adâncime. Prin gurile de aerisire a băilor a intrat apa şi s-a inundat vaporu. Nu sunt victime, doar pagube materiale”, a afirmat Nicolae Topoleanu. 
El a precizat că reprezentanţii Căpităniei nu au constatat în zonă urme de poluare, iar şenalul navigabil nu este blocat. 
 
Inaugurarea acestui centru itinerant pentru copiii cu dizabilităţi din ţară, care urma să asigure servicii de recuperare pentru aproximativ 100 de copii din Delta Dunării, a avut loc în data de 22 septembrie, la Mahmudia, la eveniment fiind prezent şi ministrul Muncii, Raluca Turcan. 
“Acest centru mobil inovator pentru România este rezultatul parteneriatului dintre SERA românia şi Penny România, compania care a finanţat achiziţia vasului plutitor, în cadrul unuia dintre cele mai ample proiecte de CSR ale companiei. Parteneriatul reprezintă de asemenea contribuţia proprie a Fundaţiei la proiectul european mai amplu din care face parte Centrul itinerant - ”Întotdeauna în familie - proiect pentru reducerea instituţionalizării, a riscului de separare şi pentru asigurarea serviciilor de recuperare de proximitate copiilor din judeţul Tulcea”, implementat de SERA România şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020”, se arată în invitaţia pentru acest eveniment.
”Am participat astăzi la inaugurarea singurului centru itinerant de recuperare pentru copiii cu dizabilităţi din localităţile izolate din Delta Dunării, un exemplu de servicii sociale integrate, parte consistentă a ceea ce ar trebui să fie asistenţa socială în România”, anunţa pe Facebook ministrul Raluca Turcan.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.